ΚΟΣΜΟΣ

Λαθροκυνηγός σκότωσε οικογένειες μπαμπουίνων, τους πρόσφερε σε λιοντάρια και εκείνα τον κατασπάραξαν

Λαθροκυνηγός σκότωσε οικογένειες μπαμπουίνων, τους πρόσφερε σε λιοντάρια και εκείνα τον κατασπάραξαν
AP Photo/Jerome Delay

Οι φύλακες του πάρκου άγριας ζωής Κρούγκερ, στη Νότιο Αφρική, εντόπισαν το κατακρεουργημένο σώμα ενός λαθροκυνηγού, ο οποίος αφού σκότωσε τρεις οικογένειες μπαμπουίνων, επιχείρησε να δελεάσει τα λιοντάρια του πάρκου με τα πτώματα των νεκρών ζώων και τελικά έγινε ο ίδιος το γεύμα τους.

Στο πάρκο άγριας ζωής Κρούγκερ, όπου φιλοξενείται ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς λιονταριών σε ολόκληρη την Αφρική αντηχούσαν οι κραυγές του λαθροκυνηγού, ωστόσο οι φύλακες έφτασαν στο σημείο αφού τα λιοντάρια είχαν κατασπαράξει τον άνδρα.

Αρχικά, οι υπεύθυνοι του πάρκου θεώρησαν ότι πρόκειται για έναν από τους οδηγούς φορτηγών κοντινού ιδιωτικού ράντσου, όμως όταν ανακάλυψαν ένα πυροβόλο όπλο, οι υποψίες τους στράφηκαν αμέσως στη δράση των λαθροκυνηγών, που στήνουν ενέδρες στην περιοχή, με στόχο να πάρουν ως τρόπαιο, το κουφάρι όποιου λιονταριού βρεθεί στο δρόμο του.

Λίγη ώρα αργότερα, κι αφού διαπιστώθηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού ράντσου ήταν σώοι και αβλαβείς, οι φύλακες του πάρκου άρχισαν τις έρευνες για την ανάσυρση της σορού του άντρα, όμως διαπίστωσαν με μεγάλη έκπληξη και θλίψη ότι στην ευρύτερη περιοχή δεκάδες πτώματα μπαμπουίνων ήταν διασκορπισμένα, φέροντας τραύματα από πυροβόλο όπλο, όπως αυτό που είχαν εντοπίσει λίγη ώρα νωρίτερα.

Μετά και την ανακάλυψη σχεδόν τριών διαφορετικών νεκρών οικογενειών μπαμπουίνων, οι υπέθυνοι του πάρκου Κρούγκερ κατέληξαν ότι δράστης των δολοφονιών ήταν ο άντρας που είχε κατακρεουργηθεί από τα λιοντάρια, ο οποίος προσπάθησε να δελεάσει τα αιλουροειδή με τα πτώματα των μπαμπουίνων, ώστε να μπορέσει να τα πυροβολήσει πιο εύκολα την ώρα που τρέφονταν.

Τα λιοντάρια ωστόσο αντιλήφθηκαν και την παρουσία του λαθροκυνηγού, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής και τον έβαλαν και αυτόν στο... μενού τους, σύμφωνα με το natureismetal.com.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ