ΚΟΣΜΟΣ

Πομπέο για 25η Μαρτίου: Στρατηγικού χαρακτήρα η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ

Πομπέο για 25η Μαρτίου: Στρατηγικού χαρακτήρα η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ
Jim Young/Pool Image via AP

Το στρατηγικό χαρακτήρα της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ αναδεικνύει το φετινό μήνυμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, για την 25η Μαρτίου, με το οποίο συγχαίρει τον ελληνικό λαό για την 198η επέτειο της εθνικής του ανεξαρτησίας.

Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σημειώνει ότι η διαρκής φιλία και συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες εδράζεται στις κοινές δημοκρατίες αξίες και τα κοινά συμφέροντα.

«Συνεργαζόμαστε για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο Μάικ Πομπέο κάνει ειδική αναφορά στη σημασία του εναρκτήριου Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ο Στρατηγικός Διάλογος περιελάμβανε υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση των δύο χωρών και βασίστηκε σε ένα έτος ολοκληρωτικής δέσμευσης, υπογράμμισε τη δύναμη των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσε την αμοιβαία δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και μαζί έχουμε σημειώσει πρόοδο τον περασμένο χρόνο στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ