ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Από την Ελλάδα είχε περάσει ο «δήμιος» του Ισλαμικού Κράτους

Ουγγαρία: Από την Ελλάδα είχε περάσει ο «δήμιος» του Ισλαμικού Κράτους
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Darko Vojinovic

Ένας 27χρονος Σύρος άνδρας, αιτών άσυλο στην Ελλάδα το 2016, που θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατική δράση,ύποπτος για τρομοκρατική δράση, ένταξη στον ISIS και πολυάριθμες εκτελέσεις στη Συρία, συνελήφθη τη Δευτέρα στην Ουγγαρία

Η μητροπολιτική εισαγγελική αρχή της Ουγγαρίας, ζήτησε τη σύλληψη του υπόπτου ως μέλους του ISIS, ενώ τη Δευτέρα οι δικαστικές αρχές διέταξαν τη σύλληψή του. Ο Φ. Χασάν θεωρείται ότι είναι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε πολυάριθμες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και τουλάχιστον 20 εκτελέσεις.

Ο Ούγγρος Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε τη Δευτέρα, ότι ο 27χρονος φέρεται να συμμετείχε σε πολυάριθμες εκτελέσεις του ISIS στη Χομς, το 2016. Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο ύποπτος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Το Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας της Ουγγαρίας δήλωσε ότι συνεργάζεται με την Europol καθώς και με μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών, για να αξιολογήσει τις τυχόν ποινικές δραστηριότητες και το δίκτυο των συνδέσμων που διατηρούσε ο Φ. Χασάν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι εισαγγελικές αρχές της Ουγγαρίας, ο 27χρονος Φ. Χασάν έφυγε από τη Συρία το 2016 και την ίδια χρονιά υπέβαλε αίτηση για χορήγηση ασύλου στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ