ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο

Κίνα: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο
pixabay

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε σήμερα, Τετάρτη (03/04), δύο ανθρώπους και τραυμάτισε δύο παιδιά σε δημοτικό σχολείο στην κεντρική Κίνα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο, διευκρίνισαν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της κομητείας Νινγιουάν, στην επαρχία Χιουνάν. Οι αρχές δεν διευκρίνισαν την ηλικία των δύο νεκρών της επίθεσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία συνέλαβε έναν 31χρονο, τον οποίο κατονόμασε ως Τζενγκ, κάτοικο του χωριού Μπαϊτζιατζέν στο οποίο βρίσκεται το δημοτικό σχολείο. Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Οι επιθέσεις με μαχαίρι σε σχολεία έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, υποχρεώνοντας τις αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας μπροστά από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τον περσινό Οκτώβριο, μια γυναίκα επιτέθηκε σε μαθητές νηπιαγωγείου της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, τραυματίζοντας 14 παιδιά.

Τον Απρίλιο του 2018 ένας άνδρας σκότωσε 8 μαθητές και τραυμάτισε 12 όταν έβγαιναν από γυμνάσιο στην επαρχία Σαανσί, στη βόρεια Κίνα. Ο δράστης της επίθεσης ομολόγησε ότι ήθελε να εκδικηθεί για τον σχολικό εκφοβισμό που είχε υποστεί στο ίδιο σχολείο όταν ήταν παιδί. Αυτός εκτελέστηκε τον Σεπτέμβριο.

Επίσης τον Ιανουάριο 20 μαθητές δημοτικού σχολείου στο Πεκίνο τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι ενός υπαλλήλου του σχολείου, ο οποίος είχε θυμώσει επειδή είχε λήξει η σύμβασή του εργασίας στο σχολείο, σύμφωνα με τις Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ