ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Τέσσερις συλλήψεις για την αιματηρή ένοπλη ληστεία σε αεροπλάνο

Αλβανία: Τέσσερις συλλήψεις για την αιματηρή ένοπλη ληστεία σε αεροπλάνο
AP/ Loay Hameed

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι αλβανικές Αρχές, ενώ έχουν ανακρίνει 40 ανθρώπους, μετά την αιματηρή ένοπλη ληστεία χθες, Τρίτη, στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Οι πέντε ληστές, ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα, εισέβαλαν στον αεροδιάδρομο που βρισκόταν το αεροσκάφος των αυστριακών αερογραμμών, την ώρα που οι υπάλληλοι φόρτωναν σε αυτό σάκους με χρήματα με προορισμό τη Βιέννη.

Αφού απείλησαν τους υπαλλήλους, άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα, τους φόρτωσαν σε βαν και διέφυγαν.

Ένας πυροσβέστης που τους αντιλήφθηκε ειδοποίησε την αστυνομία που τους καταδίωξε και σε ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε ένας από τους ληστές.

Οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν το βαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής και διέφυγαν με άλλο όχημα.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, το ποσό που εκλάπη ήταν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, τοπικά μέσα, όμως, αναφέρουν ότι το ποσό αυτό είναι τουλάχιστον πενταπλάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται αλβανικά ΜΜΕ τα χρήματα ανήκαν σε ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και είχαν μεταφερθεί με οχτώ οχήματα στο αεροδρόμιο.

Η εκπρόσωπος των αυστριακών αερογραμμών Tanja Gruber δήλωσε ότι δεν κινδύνευσε κανείς από το πλήρωμα και τους επιβάτες και ανακοίνωσε ότι πλέον θα σταματούσαν οι μεταφορές μετρητών από τα Τίρανα στη Βιέννη.

Είναι η τρίτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια που ληστεύονται χρηματαποστολές στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Τον Ιούνιο του 2016 τρία άτομα είχαν εισβάλει στο αεροδρόμιο και αφαίρεσαν από όχημα χρηματαποστολής που επρόκειτο να μεταφορτώσει σε αεροπλάνο σάκους που περιείχαν 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα .

Τον Φεβρουάριο του 2017 ένοπλοι είχαν ακινητοποιήσει όχημα χρηματαποστολής λίγο έξω από το αεροδρόμιο και είχαν αφαίρεσαν 3.500.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ