ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Μπεν: «Έκρυψαν το πτώμα του σε βαρέλι με πετρέλαιο»

Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Μπεν: «Έκρυψαν το πτώμα του σε βαρέλι με πετρέλαιο»
EPA/SOUTH YORKSHIRE POLICE

Σοκάρουν όσα υποστηρίζει σε νέα της συνέντευξη η μητέρα του μικρού Μπεν, του 21 μηνών αγοριού που εξαφανίστηκε στην Κω πριν από 28 χρόνια.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Mirror, η Κέρι Νίντχαμ εκμυστηρεύτηκε το φόβο της πως αφού το παιδί της σκοτώθηκε, οι δράστες έκρυψαν το πτώμα του μέσα σε ένα από τα πολλά βαρέλια πετρελαίου που βρέθηκαν κοντά στο σπίτι όπου εθεάθη για τελευταία αφορά.

«Για να μην υπάρχει καθόλου DNA, πρέπει να είχαν βάλει το παιδί μέσα σε ένα βαρέλι με πετρέλαιο…(Η αστυνομία) δεν διαφωνεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι τον Μπεν, τον χτύπησε ο εκσκαφέας και μετά τον πήγαν σε ένα άλλο μέρος. Βρήκαν πολλά βαρέλια, θα μπορούσαν να τον είχαν βάλει μέσα σε ένα από αυτά», σημείωσε, προσθέτοντας:

«Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια, θέλουμε δικαιοσύνη».

Η Νίντχαμ πριν από ένα χρόνο είχε αποκαλύψει ότι στο παιδικό παιχνίδι και στο παιδικό σανδάλι, που έφεραν στο φως οι εκσκαφές οι οποίες είχαν γίνει στο σημείο τον Οκτώβριο του 2016, υπήρχαν ίχνη αίματος.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί εάν ανήκουν στο παιδί καθώς οι εργαστηριακοί έλεγχοι δεν διεξάγονται από την αστυνομία, αλλά από ανεξάρτητη Αρχή που είχε προσφερθεί να κάνει δωρεάν.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Μπεν Νίνταμ ήταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κω (στους παππούδες του που είχαν μεταναστεύσει) στο χωριό Ηρακλής, όταν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991.

Την ημέρα της εξαφάνισης του Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του, Κέρι Νίνταμ, πήγε να εργαστεί σε ένα τοπικό ξενοδοχείο. Ο Μπεν μπαινόβγαινε στο σπίτι που η οικογένεια ανακαίνιζε και έπαιζε έξω: Περίπου στης 14:30, συνειδητοποίησαν ότι είχε εξαφανιστεί.

Η οικογένεια του έψαξε πρώτα την περιοχή για τον Μπεν, υποθέτοντας ότι είχε περιπλανήθηκε μακριά, ή ότι ο έφηβος γιος τους, ο Στίβεν, τον είχε πάρει για βόλτα με το μοτοποδήλατο του. Όταν τελικά δεν βρήκαν κανένα ίχνος του αγοριού, ενημέρωσαν την αστυνομία.

Ωστόσο, η αστυνομία αμφισβήτησε τους Νίνταμ, κρατώντας τους ως κύριους ύποπτους, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ενημέρωση των αεροδρομίων και των λιμανιών, σύμφωνα με το Wikipedia.

Τελικά διεύρυναν την αναζήτησή τους για το παιδί και τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία, το Στρατό και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Το 2003, λίγο πριν από τη δωδέκατη επέτειο της εξαφάνισης του Μπεν, ο ιδιωτικός ανακριτής Ίαν Κρόσμπι επικοινώνησε με την ομάδα απεικόνισης προσώπων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και πρότεινε ότι θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ψηφιακά ενημερωμένης φωτογραφίας του Μπεν.

Το έκαναν και χρησιμοποίησαν τεχνικές εξέλιξης της ηλικίας και μετέβαλαν μια φωτογραφία του μικρού Μπεν με το πώς θα φαινόταν σε ηλικία δεκατριών ετών.

Μια άλλη φωτογραφία με την ηλικία του ενημερωμένη δημιουργήθηκε το 2007.

Τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία από το Ηνωμένο Βασίλειο ταξίδεψε στην Ελλάδα για να αναζητήσει ένα χώρο που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να περιέχουν τα λείψανα του Μπεν. Στις 19 Οκτωβρίου η Ελληνική αστυνομία μαζί με μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων αναζήτησης από την Αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ, ξεκίνησε μια επιχείρηση για να εξετάσει το έδαφος του ακινήτου από το οποίο ο Μπεν εξαφανίστηκε.

Η επιχείρηση, με την χρήση τεχνικού εξοπλισμού γεωφυσικής έρευνας, ιατροδικαστικους αρχαιολόγους και σκύλους ανίχνευσης σορού (HRD), πυροδοτήθηκε από μια σειρά πληροφοριών που είχε η αστυνομία ότι ο Μπεν είχε θαφτεί κατά λάθος από έναν οδηγό εκσκαφέα οικοδομικών μπάζων σε κοντινή απόσταση. Η επιχείρηση απέτυχε να εντοπίσει κάποιο ίχνος του παιδιού.

Υπήρξαν πάνω από 300 αναφερόμενες θεάσεις αγοριών που ταιριάζουν στην περιγραφή του Μπεν, τόσο στην ελληνική ηπειρωτική χώρα όσο και στα ελληνικά νησιά. Οι περισσότερες έγιναν λίγο μετά την εξαφάνισή του κατά την περίοδο του 1991 έως το 1992.

Υπήρχαν, επίσης, μια σειρά από περιπτώσεις όπου φαινόταν ότι το μυστήριο λύθηκε. Στα τέλη του 1995, ο ιδιωτικός ερευνητής Στράτος Μπακιρτζής βρήκε ένα ξανθό αγόρι, ηλικίας περίπου έξι ετών, που ζούσε με μια οικογένεια τσιγγάνων σε έναν καταυλισμό που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Το παιδί ισχυρίστηκε ότι είχε δοθεί στους Ρομά, αφού εγκαταλείφθηκε από τους βιολογικούς του γονείς και την θετή μητέρα του, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι αγόρασαν το αγόρι από άλλους Ρομά. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχειά ότι ήταν ο Μπεν.

Μέχρι σήμερα, η εξαφάνιση του μικρού Μπεν παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ