ΚΟΣΜΟΣ

Δεν την πίστευαν οι αστυνομικοί και λίγο μετά της έκοψε το λαιμό

Δεν την πίστευαν οι αστυνομικοί και λίγο μετά της έκοψε το λαιμό
Facebook/Shana Grice

Μία 19χρονη στο Σάσεξ κατηγορήθηκε πως «σπαταλούσε τον πολύτιμο χρόνο της αστυνομίας» επειδή κατήγγειλε πολλές φορές πως ο πρώην σύντροφός της την παρακολουθούσε. Λίγες μέρες μετά, τη δολοφόνησε

Τρεις αστυνομικοί βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις. Η Shana Grice είχε ζητήσει, το 2016, από τις Αρχές να την προστατέψουν από τον πρώην της, Michael Lane, όχι μία, όχι δύο, αλλά... πέντε φορές μέσα σε μόλις έξι μήνες. Λίγο αργότερα, τον Αύγουστο, ο Lane τής έκοψε το λαιμό και προσπάθησε να την κάψει.

Τον Μάρτιο, πριν από τη δολοφονία της, η Shana τιμωρήθηκε μάλιστα με πρόστιμο 90 λιρών επειδή «σπατάλησε» το χρόνο της αστυνομίας, όταν την ειδοποίησε πως ο Lane την τράβηξε από τα μαλλιά και της πήρε το κινητό της τηλέφωνο, ενώ... παρέλειψε να τους ενημερώσει πως παλιότερα διατηρούσε σχέση μαζί του.

Ο δολοφόνος είχε τοποθετήσει ειδική συσκευή εντοπισμού στο όχημα της 19χρονης και βρισκόταν πάντα έξω από το σπίτι της. Όπως αποκαλύφθηκε, άλλες 13 γυναίκες τον είχαν κατηγορήσει για παρακολούθηση.

Τον Ιούλιο του 2016 είχε μπει στο σπίτι της πρώην του στην πόλη Portslade του Μπράιτον με κλειδί που είχε κλέψει, ενώ αυτή κοιμόταν. Έναν μήνα αργότερα, έμαθε πως η κοπέλα είχε νέα σχέση και έβαλε φωτιά στο υπνοδωμάτιό της.

Τον Μάρτιο του ’17 ο τότε 27χρονος Lane καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση για τη δολοφονία της Shana Grice. Κατά τη δίκη, ο εισαγγελέας κατηγόρησε την αστυνομία πως πήρε το μέρος του δολοφόνου και βιάστηκε να φτάσει σε συμπεράσματα σχετικά με την κ. Grice.

«Πλήρωσε με τη ζωή της την έλλειψη εκπαίδευσης, φροντίδας και σωστής συμπεριφοράς των αστυνομικών» αναφέρουν οι γονείς της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ