ΚΟΣΜΟΣ

Ποιο βιβλίο κρατούσε ο Ασάνζ την ώρα που τον έβγαζαν «σηκωτό» από την πρεσβεία του Ισημερινού

Ποιο βιβλίο κρατούσε ο Ασάνζ την ώρα που τον έβγαζαν «σηκωτό» από την πρεσβεία του Ισημερινού
SCREEN GRAB

Με ένα βιβλίο στα χέρια σύρθηκε από τις βρετανικές Αρχές μέσα από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ο Τζούλιαν Ασάνζ, μετά την άρση της ασυλίας του.

Ο 47χρονος «Mr Wikileaks», κρατούσε στα χέρια του το βιβλίο «History of the National Security State» το οποίο είναι μία συλλογή από συνεντεύξεις του Γκορ Βιντάλ, το οποίο περιλαμβάνει τις συζητήσεις του με το δημοσιογράφο και διευθύνοντα σύμβουλο του The Real News Network Paul Jay για ιστορικά γεγονότα.

Ο Γκορ Βιντάλ γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1925 και ήταν Αμερικάνος συγγραφέας και άνθρωπος του πνεύματος γνωστός για τους εκλεπτυσμένους τρόπους του, την επιγραμματική του εξυπνάδα και το λαμπρό ύφος γραψίματος του.

Γεννήθηκε, από πολιτική οικογένεια, ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, Τόμας Πράιορ Γκορ θήτευσε ως Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών στην πολιτεία της Οκλαχόμα. Ο ίδιος ο Γκορ Βιντάλ ήταν πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος και δυο φορές κατέβηκε ως υποψήφιος, τη πρώτη για την Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών (Πολιτεία Νέας Υόρκης) και τη δεύτερη για τη Γερουσία των Η.Π.Α (Καλιφόρνια, 1982).

Το βασικό αντικείμενο του Βιντάλ ως πολιτικού σχολιαστή και δοκιμιογράφου ήταν η ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα, πώς η μιλιταριστική εξωτερική πολιτική του Κράτους Εθνικής Ασφάλειας υποβάθμισε την χώρα σε μια ξεπεσμένη αυτοκρατορία.

Δείτε το βίντεο με τη σύλληψη του:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ