ΚΟΣΜΟΣ

Γιος βοηθού σερίφη έκαιγε εκκλησίες Αφροαμερικανών στη νότια Λουιζιάνα

Γιος βοηθού σερίφη έκαιγε εκκλησίες Αφροαμερικανών στη νότια Λουιζιάνα
St. Landry Parish sheriff's

Ο γιος ενός βοηθού σερίφη κατηγορείται για εμπρηστική επίθεση σε τρεις εκκλησίες Αφροαμερικανών στη νότια Λουϊζιάνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αποκάλυψαν αξιωματούχοι, αναφέροντας ότι έδρασαν γρήγορα συλλαμβάνοντας τον φερόμενο δράστη φοβούμενοι ότι θα συνέχιζε το «έργο» του.

Ο Χόλντεν Μάθιους, 21 ετών, λευκός και κάτοικος της κομητείας Σέιντ Λόντρι Πάρις όπου συνέβησαν οι πυρπολήσεις, διώκεται με τρεις κατηγορίες για εμπρησμό σε χώρους λατρείας, μία κατηγορία για κάθε μία από τις επιθέσεις του. Κάθε κατηγορία προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 15 έτη, ανέφερε ο αρχηγός πυροσβεστικής της Λουϊζιάνα Μπουτς Μπράουνιγκ.

«Αποδεικτικά στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι ο Μάθιους είναι ο ύποπτος», τόνισε ο Μπράουνιγκ σε μια συνέντευξη Τύπου.

Ο γιος του βοηθού σερίφη Ρόι Μάθιους από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σέιντ Λόντρι Πάρις συνελήφθη αργά χθες, περίπου 12 ώρες μετά την ταυτοποίησή του ως φερόμενου δράστη, τόνισε ο Μπράουνιγκ.

«Αισθανθήκαμε ότι επίκειντο και άλλα εγκλήματα», δήλωσε. «Για χάρη της δημόσιας ασφάλειας εξασφαλίσαμε τάχιστα εντάλματα και τον συλλάβαμε», πρόσθεσε.

Οι τρεις εκκλησίες, που κατεστράφησαν από τις πυρκαγιές, ήταν κυρίως χώροι λατρείας Αφροαμερικανών πιστών, εγείροντας υποψίες στις αρχές ότι οι εμπρησμοί ήταν φυλετικά υποκινούμενα εγκλήματα μίσους. Δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής ομοσπονδιακές κατηγορίες για έγκλημα μίσους εις βάρος του Μάθιους.

Ενώ οι έρευνες συνεχίζουν να εστιάζουν στα κίνητρα του εγκλήματος, ο Μπράουνιγκ ανέφερε ότι οι αρχές έμαθαν ότι ο Μάθιους «είχε μια σχέση με ένα είδος μουσικής, που αποκαλείται μπλακ μέταλ». Το είδος αυτό μουσικής σχετίζεται με εμπρησμούς εκκλησιών σε άλλα μέρη του κόσμου, τόνισε.

Οι πυρκαγιές σημειώθηκαν μεταξύ 26 Μαρτίου και 4 Απριλίου.

Ο σερίφης της κομητείας Μπόμπι Γκουίντροζ είπε ότι πιστεύει ότι ο βοηθός του δεν είχε γνώση της εμπλοκής του γιου του Χόλντεν Μάθιους, στις εμπρηστικές επιθέσεις.

«Ο Ρόι Μάθιους, είναι ένας από τους καλύτερους μου φίλους, ένας σπουδαίος βοηθός», τόνισε ο Γκουίντροζ.

Οι αρχές είχαν ήδη αναφέρει ότι είχαν εντοπίσει ύποπτα «μοτίβα» μεταξύ στις πυρκαγιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ