ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό το προφυλακτικό χρειάζεται τέσσερα χέρια για να ανοίξει

Αυτό το προφυλακτικό χρειάζεται τέσσερα χέρια για να ανοίξει
CNNi/ Tulipan Argentina/ twitter

Ένα καινούριο προφυλακτικό, για το οποίο χρειάζονται τέσσερα χέρια για να το ανοίξεις, δημιούργησε μία εταιρεία στην Αργεντινή, προκειμένου να υπογραμμίσει τη σημασία του να υπάρχει πλήρης συναίνεση για τη σεξουαλική επαφή.

Το προφυλακτικό αυτό που φέρει και την αντίστοιχη ονομασία, «Πακέτο Συναίνεσης» ("Consent Pack") σχεδιάστηκε από την Tulipan, μια εταιρεία που πουλάει σεξουαλικά βοηθήματα και προφυλακτικά.

«Εάν δεν είναι «ναι», είναι «όχι» και «χωρίς συναίνεση δεν υπάρχει απόλαυση», αναφέρει η ετικέτα στο σχετικό βίντεο. «Η συναίνεση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο σεξ», γράφει μια άλλη ετικέτα.

Η μοναδικά σχεδιασμένη συσκευασία απαιτεί τέσσερα χέρια –δηλαδή δύο ανθρώπους- που θα συμφωνήσουν να το ανοίξουν, πατώντας ταυτόχρονα τέσσερα κουμπιά που βρίσκονται στην κορυφή και στις δύο μεριές της συσκευασίας.

«Η Tulipan μιλάει πάντα για ασφαλή απόλαυση, αλλά γι’αυτή την εκστρατεία καταλάβαμε ότι έπρεπε να μιλήσουμε για αυτό που είναι πιο σημαντικό σε κάθε σεξουαλική σχέση: η απόλαυση είναι δυνατή μόνο εάν και οι δύο συναινέσετε πρώτα», δήλωσαν στο CNNi οι εκτελεστικοί διευθυντές της διαφημιστικής εταιρείας που το πρόβαλε.

Το προφυλακτικό κυκλοφορεί σε περιορισμένη διάθεση μέχρι στιγμής και δίνεται σε θαμώνες μπαρ και εκδηλώσεων στο Μπουένος Άιρες. Η Tulipan σκέφτεται να το πουλήσει διαδικτυακά στο μέλλον.

Το πακέτο δημιουργήθηκε έπειτα από έρευνα σε 30.000 ανθρώπους από την εταιρεία AHF, που κάνει εκστρατείες για την θεραπεία του HIV. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 20,5% των Αργεντινών αντρών δεν χρησιμοποιεί ποτέ προφύλαξη, το 65% χρησιμοποιεί προφυλακτικά περιστασιακά και μόλις το 14,5% κάνει τακτική χρήση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ