ΚΟΣΜΟΣ

Παναγία των Παρισίων: «Αναστατωμένος βαθύτατα» δηλώνει ο Ερντογάν

Παναγία των Παρισίων: «Αναστατωμένος βαθύτατα» δηλώνει ο Ερντογάν
(AP Photo/Burhan Ozbilici)

«Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, κοσμήματος της γοτθικής αρχιτεκτονικής και σύμβολο του Παρισιού, έχει προκαλέσει πρωτοφανή αλληλεγγύη», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μέσω μηνύματός του στο Twitter. 

«Η τρομακτική φωτιά που κατέστρεψε τον καθεδρικό ναό των Παρισίων, ένα από τα σύμβολα της πόλης και της κληρονομιάς της ανθρωπότητας, μας έχει αναστατώσει βαθύτατα. Στο όνομα μου και στο όνομα του λαού μου, στέλνω στο γαλλικό λαό τις ευχές μου», σημειώνει.

Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες χρειάστηκαν για να σβήσουν τις φλόγες που καταβρόχθισαν την οροφή και προκάλεσαν την κατάρρευση του βέλους του καθεδρικού ναού ηλικίας 800 ετών. Εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά περίπου 14 ώρες μετά την έναρξή της.

«Προσανατολιζόμαστε προς το σενάριο του ατυχήματος», είπε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ και πρόσθεσε ότι 50 άνθρωποι απασχολούνται στην έρευνα για τα αίτια της χθεσινής πυρκαγιάς, η οποία αναμένεται να είναι μακρά και πολύπλοκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ