ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Άγρια επίθεση σε ακτιβιστή που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο

Γαλλία: Άγρια επίθεση σε ακτιβιστή που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο
Pixabay

Βίαιη επίθεση από περίπου 15 ανθρώπους δέχθηκε πρόσφατα ένα μέλος μιας οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών στα σύνορα Γαλλίας-Ιταλίας, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Νίκαιας, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

Η ένωση Roya Citoyenne κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της «την άγρια επίθεση» εναντίον μέλους της, ο οποίος προσφέρει στέγη σε αιτούντες άσυλο.

Το συμβάν, το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα Nice- Matin, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής όταν, σύμφωνα με την Roya Citoyenne, ο ακτιβιστής αυτός «δέχθηκε άγρια επίθεση στο σπίτι του στην Κοντ από περίπου 15 νεαρούς, κάποιοι από τους οποίους είχαν στην κατοχή τους αιχμηρά αντικείμενα».

«Κατέστρεψαν εντελώς το αυτοκίνητό του, έσπασαν όλα τα παράθυρα του σπιτιού του, πέταξαν πολλά αντικείμενα έξω» από το διαμέρισμα του ακτιβιστή, αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

«Ο φίλος μας χρειάστηκε να νοσηλευτεί εκτάκτως καθώς είχε χάσεις τις αισθήσεις του, είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έφερε μώλωπες από αντικείμενα που εκτόξευσαν εναντίον του. Οι αιτούντες άσυλο τους οποίους φιλοξενούσε, όπως και ο ίδιος, έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της Roya Citoyenne δήλωσε ότι ο ακτιβιστής αυτός είχε δεχθεί στο παρελθόν «επανειλημμένα» επιθέσεις «επειδή βοηθούσε και φιλοξενούσε μετανάστες στο σπίτι του» και ότι έχει δεχθεί ακόμη μία επίθεση «από νεαρούς γείτονές του».

Η Roya Citoyenne βρίσκεται από το 2016 στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης, ενώ πολλά μέλη και υποστηρικτές της έχουν τιμωρηθεί επειδή βοήθησαν μετανάστες που έφτασαν στη Γαλλία παράτυπα από την Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ