ΚΟΣΜΟΣ

Ένας σκύλος στο πλευρό των παιδιών των Τέρπιν: Πώς τα βοήθησε να αντιμετωπίσουν τους γονείς τους

Ένας σκύλος στο πλευρό των παιδιών των Τέρπιν: Πώς τα βοήθησε να αντιμετωπίσουν τους γονείς τους
Facebook/@CoronaPD

Ένας σκύλος της αστυνομίας «συνόδευε» τα παιδιά της οικογένειας Τέρπιν στη δικαστική αίθουσα, όπου έπρεπε να μιλήσουν για τα δεινά που έζησαν στα χέρια των γονιών τους. Τα 13 παιδιά είχαν στο πλευρό τους τον Ράιντερ, πράγμα που τα βοήθησε να αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους που τους υπέβαλαν σε φριχτά βασανιστήρια.

Το λαμπραντόρ καθόταν ήρεμα δίπλα τους, όταν μιλούσαν για τις μέρες που έζησαν στο σπίτι του τρόμου. Το χάιδευαν και συνέχιζαν να εξιστορούν τα όσα βίωσαν από τους γονείς τους, Ντέιβιντ και Λουίζ Τέρπιν, που τα είχαν αλυσοδεμένα και τα άφηναν να λιμοκτονούν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, τα παιδιά συναντήθηκαν πολλές φορές με τον Ράιντερ.

Ο 3χρονος σκύλος, όπως αναφέρει το CNNi, ανήκει στο αστυνομικό τμήμα της Κορόνα.

Αστυνομικός που έχει αναλάβει τη φροντίδα του λαμπραντόρ, γνωστοποίησε πως ένα από τα παιδιά ζήτησε από τις Αρχές να μείνει το σκυλάκι μαζί του όταν έπρεπε αυτό και ένα από τα αδέλφια του να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Ο Ράιντερ είναι ένα από τα λίγα σκυλιά που συμμετέχουν σε νέο πρόγραμμα που επιτρέπει σε σκυλιά που παρευρίσκονται σε δικαστικές αίθουσες.

Να σημειωθεί πως η Λουίζ και ο Ντέιβιντ Τέρπιν καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειερξη.

The Turpin children had a police dog when facing their parents in court. He's comforted them for months, by Nicole Chavez, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ