ΚΟΣΜΟΣ

Τι γυρεύει ένα αλογάκι στο μετρό του Νιουκάστλ;

Τι γυρεύει ένα αλογάκι στο μετρό του Νιουκάστλ;
Sky News

Ο Ντίγκμπι, το πρώτο αλογάκι – οδηγός για άτομα με προβλήματα όρασης, ήδη έχει πιάσει «δουλειά» στο μετρό του Νιουκάστλ και ετοιμάζεται να πάρει «μεταγραφή» για το Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης εκπαίδευσής του, ο Ντίγκμπι μαζί με τους εκπαιδευτές του πέρασε πολλές ώρες στο σιδηροδρομικό σύστημα του Νιουκάστλ, ώστε να βιώσει και να εξοικειωθεί με τον κόσμο, τους ήχους των τρένων και των σταθμών, τις πύλες εισόδου και τους ανελκυστήρες.

skynews digby guide horse tyne and wear metro 4645173

Πηγή φωτογραφίας: SkyNews

«Ήθελα να βιώσει την εμπειρία να βρίσκεται στους πολυσύχναστους υπόγειους σταθμούς και να συνηθίσει σ’αυτό το ρεύμα κρύου αέρα που προκαλούν τα τρένα όταν πλησιάζουν», εξηγεί η εκπαιδεύτριά του, Κέιτι Σμιθ, η οποία παραδέχεται πως η θέα του μικρού αυτού πόνυ στους σταθμούς συνήθως αιφνιδιάζει τους ανθρώπους που κινούνται με τα ΜΜΜ, ωστόσο πάντα θετικά.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, διάρκειας είκοσι μηνών, ο Ντίγκμπι θα μεταφερθεί στο Λονδίνο, όπου παραδοθεί στην Χελένα Χιρντ, μία γυναίκα με γενετική διαταραχή όρασης, η οποία ήθελε για οδηγό της όχι σκύλο αλλά άλογο – καθώς πρόκειται για ζώο που ζει κοντά μισό αιώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ