ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Ιρλανδία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τη δολοφονία της 29χρονης δημοσιογράφου

Βόρεια Ιρλανδία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τη δολοφονία της 29χρονης δημοσιογράφου
Brian Lawless/PA via AP

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας συνέλαβε δύο νεαρούς αναφορικά με τη δολοφονία της 29χρονης δημοσιογράφου Λάιρα Μακί, η οποία έχασε τη ζωή της την Πέμπτη. Οι Αρχές αντιμετωπίζουν τη δολοφονία ως «τρομοκρατική ενέργεια».

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 18 και 19 ετών και αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί τρομοκρατίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα του Μπέλφαστ.

Η Μακί ήταν δημοσιογράφος-ερευνήτρια που εργαζόταν σε πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το Buzzfeed News. Πέθανε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στην περιοχή Κρέγκαν και στο Λόντοντερι.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις τελευταίες στιγμές της 29χρονης, σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες από το κοινό που θα βοηθήσουν στην επίλυση της υπόθεσης.

Στο βίντεο αποτυπώνονται οι τελευταίες κινήσεις της δημοσιογράφου, που βρίσκεται μέσα στο πλήθος και καταγράφει με το κινητό της τα επεισόδια.

Η 29χρονη στεκόταν κοντά σε ένα περιπολικό όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από έναν ένοπλο. Λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας, Μαρκ Χάμιλτον.

«Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά το πόσο σημαντικό είναι να μοιραστούν μαζί μας τις πληροφορίες που έχουν όσοι βρίσκονταν στην περιοχή χθες το βράδυ και κατέγραψαν βίντεο και τράβηξαν φωτογραφίες», σημείωσε αξιωματούχος σε ανακοίνωσή του.

17951531 1516341801718080 8621586939120041395 n

Η νεαρή δημοσιογράφος: Πηγή: Facebook

«Ο κόσμος είδε τον ένοπλο, είδες όσους παρότρυναν νεαρά άτομα να βγουν στους δρόμους, ο κόσμος ξέρει ποιοι είναι. Τις απαντήσεις σχετικά με το τι συνέβη χθες το βράδυ της έχει η τοπική κοινωνία. Ζητώ από τους πολίτες να κάνουν το σωστό για την Λάιρα Μακί, την οικογένειά της, την πόλη… βοηθήστε μας να σταματήσουμε αυτή την τρέλα», ανέφερε, ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ