ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Ο άνθρωπος που δήλωσε την εξαφάνιση της Marry Rose φοβάται πως η 6χρονη πουλήθηκε

Κύπρος: Ο άνθρωπος που δήλωσε την εξαφάνιση της Marry Rose φοβάται πως η 6χρονη πουλήθηκε
Associated Press

Νέες αποκαλύψεις έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας από τη φρικτή δολοφονία της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης κόρης της από αξιωματικό του Κυπριακού στρατού.

Ο Λουής Κουτρουκίδης, ο άνθρωπος που είχε καταγγείλει πριν από ένα χρόνο την εξαφάνιση της Marry Rose, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Alpha Κύπρου, είπε ότι φοβάται πως ο λοχαγός δολοφόνος πούλησε το παιδί σε κάποιον, τον οποίο φοβάται να αποκαλύψει, γιατί τον απειλεί με κάτι σοβαρό.

Όπως είπε, ο ίδιος έκανε την παραπάνω εκτίμηση, έπειτα από προσωπική έρευνά του για την υπόθεση. Σύμφωνα με το dialogos.com.cy, ο κ. Κουτρουκίδης είπε ακόμα ότι ζήτησε να δει προσωπικά τον αρχηγό της αστυνομίας, χωρίς, ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση.

Ο κ. Κουτρουκίδης, πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών, ανέφερε ακόμα ότι όταν εξαφανίστηκε η Marry Rose με το παιδί της, την πρώτη φορά πήρε στον αριθμό 1460 για να μιλήσει με τον Αρχηγό της αστυνομίας του είπαν να πάει σε αστυνομικό σταθμό. Ωστόσο όταν πήγε στην αστυνομία, δεν μπορούσαν να δεχτούν την καταγγελία του γιατί δεν ήταν συγγενής.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το dialogos.com.cy, είπε ότι στην αστυνομία τον ρώτησαν πόσο χρονών είναι και όταν τους απάντησε ότι είναι 70, τότε του είπαν χαρακτηριστικά: 'και ασχολείσαι με μια Φιλιππινέζα;' Σημείωσε επίσης ότι η αστυνομία θεωρούσε ότι μητέρα και κόρη έφυγαν από τα Κατεχόμενα.

Ο κύριος Κουτρουκίδης ανέφερε πάντως ότι από την πρώτη στιγμή ο ίδιος επικοινώνησε με τηλεοπτικούς σταθμούς, έγραψε σε κάποιους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αρθρογράφησε και στον Πολίτη, αλλά κανένας δεν έδωσε σημασία.

Όταν το πτώμα της Marry Rose εντοπίστηκε ο κύριος Κουτρουκίδης επικοινώνησε ξανά με τις αρχές και τότε η ανταπόκριση ήταν άμεση αφού του ζήτησαν καταθέσει εκ νέου και να παραδώσει ότι στοιχεία είχε στους ανακριτές.

Τέλος, σημείωσε ότι άλλη μια νεαρή έχει εξαφανιστεί από τις 21 Ιουλίου του 2017 και η μητέρα της που διαμένει στη Λεμεσό την ψάχνει απεγνωσμένα.

Εγκληματική αδιαφορία

Για ανεπάρκεια και εγκληματική αδιαφορία από μέρους της αστυνομίας, έκανε λόγο στον ΑΣΤΡΑ ο νομικός Πατρίκιος Παύλου, τονίζοντας ότι εξοργίζουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν ήταν απλά μια αδιαφορία από μέρους της αστυνομίας, αλλά φαίνεται ότι υποβόσκει το στοιχείο του ρατσισμού.

Ο κ. Παύλου εξήγησε πως όταν πρόκειται για υπόνοια εγκλήματος, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι συγγενής για να προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία.

Όσον αφορά τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πατρίκιος Παύλου είπε χαρακτηριστικά ότι το κακό έχει παραγίνει, και θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

Σημείωσε πάντως ότι ο Ιωνάς Νικολάου θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από καιρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ