Στο Βλαδιβοστόκ βρίσκεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, συνοδεία πολλών ανδρών της προσωπικής του ασφάλειας.

Όπως κατέγραψε ο φακός του Russia Today,  από τη στιγμή της άφιξης του θωρακισμένου τρένου με τον Κιμ, κάποιοι από τους άνδρες της ασφαλείας του επιφορτίστηκαν με το να γυαλίσουν τις χειρολαβές τις οποίες θα... άγγιζε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης για να αποβιβαστεί από το βαγόνι.

Σημειώνεται πως η άφιξη του Κιμ σημαδεύτηκε από ένα... απρόοπτο όταν η τεθωρακισμένη αμαξοστοιχία του δεν κατάφερε να σταματήσει μπροστά από το κόκκινο χαλί που είχε απλωθεί για την υποδοχή του στο σιδηροδρομικό σταθμό. Παραμένει πάντως άγνωστο αν την πλήρωσε κάποιος γι΄αυτό...

Ο Κιμ βγήκε με καθυστέρηση ενός λεπτού στην αποβάθρα, χαμογελαστός, φορώντας ένα μαύρο πανωφόρι και μαύρο καπέλο φεντόρα, για να τον υποδεχθούν οι Ρώσοι αξιωματούχοι, αφού το τρένο αναγκάσθηκε να κάνει όπισθεν για λίγα μέτρα ώστε να εξασφαλισθεί ότι η πόρτα του ήταν ευθυγραμμισμένη με το κόκκινο χαλί.

Η άφιξη του Κιμ στη Ρωσία για μια συνάντηση κορυφής με το Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν μεταδόθηκε ζωντανά από τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ρώσοι αξιωματούχοι περίμεναν υπομονετικά καθώς το τρένο έκανε όπισθεν, όπως και δύο Βορειοκορεάτες βοηθοί που κρατούσαν ράμπες τις οποίες στη συνέχεια τοποθέτησαν στο έδαφος για να γεφυρώσουν το κενό ανάμεσα στο τρένο και την αποβάθρα.

Διαβάστε επίσης