ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Και επίσημα τέλος ο Αρχηγός της Αστυνομίας – Η επιστολή Αναστασιάδη

Serial killer στην Κύπρο: Και επίσημα τέλος ο Αρχηγός της Αστυνομίας – Η επιστολή Αναστασιάδη
Offsite.com.cy

Παρελθόν από την ηγεσία της κυπριακής αστυνομίας αποτελεί και επισήμως ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

 

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης στον Αρχηγό, του ανακοινώνει τους λόγους παύσης του από τα καθήκοντά του ως Αρχηγού της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο τερματισμός των υπηρεσιών του κ. Χρυσοστόμου τίθεται σε ισχύ στις 7 Μαΐου.

Στην επιστολή του στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο κ. Αναστασιάδης επικαλείται, μεταξύ άλλων, λόγους αμέλειας ή παράλειψης επιτέλεσης καθηκόντων και την ανάληψη ευθύνης για λόγους ευθιξίας.

114410


Πηγή: Offsite

Το χρονικό

Το πρωί ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον παραιτηθέντα υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, και τον κ. Χρυσοστόμου.

Οι πληροφορίες ήθελαν τον αρχηγό της αστυνομίας να καταθέτει την παραίτησή του, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το έπραξε.

To offcite.com.cy αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε στον κ. Αναστασιάδη ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσει.

Πηγές του reporter.com.cy, σημειώνουν πως ο κ. Χρυσοστόμου δεν πιστεύει ότι τον βαρύνουν ευθύνες σχετικά με την υπόθεση του serial killer «Ορέστη».

Αποχωρώντας από τη συνάντηση ο αρχηγός της αστυνομίας δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με παραίτηση και τόνισε πως ο κ. Αναστασιάδης θα κάνει τις απαραίτητες ανακοινώσεις.

Τελικώς, έγινε γνωστό πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τον έπαυσε από τη θέση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ