ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Μας χρωστάει η Ευρώπη - Ζει εν ειρήνη γιατί φιλοξενούμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες

Ερντογάν: Μας χρωστάει η Ευρώπη - Ζει εν ειρήνη γιατί φιλοξενούμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες
Presidential Press Service via AP, Pool

Μήνυμα στην Ευρώπη έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη επαναφέροντας το θέμα του προσφυγικού. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Ευρώπη χρωστάει στη χώρα του, διότι φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες.

«Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες ζουν εν ειρήνη σήμερα, αυτό συμβαίνει χάρη στην Τουρκία, που φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου παρέστη σε ένα συνέδριο για την καινοτομία.

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν κατάφερε να βρει επαρκή στήριξη στις προσπάθειές της να αποκατασταθεί η ασφάλεια στη Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία απειλή εναντίον της στη Συρία.

Τόνισε, επιπλέον, ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται έως ότου όλη η συριακή επικράτεια παραδοθεί στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της, το συριακό λαό.

«Οποιαδήποτε οικονομική και πολιτική ενέργεια σε βάρος της ανεξαρτησίας της χώρας μας είναι καταδικασμένη να αποτύχει» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ