ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Με ειδικό σόναρ οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του «Ορέστη»

Serial killer στην Κύπρο: Με ειδικό σόναρ οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του «Ορέστη»
AP Photo/Petros Karadjias

Συνεχίζονται για ακόμη μία ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του serial killer «Ορέστη». Σήμερα, οι ερευνητές θα έχουν στη διάθεσή τους και σύστημα Sonar, το οποίο θα ενισχύσει τις προσπάθειές τους.

Όπως αναφέρει το offsite.com.cy, το σύστημα έφτασε χθες στην Κύπρο από τις ΗΠΑ μέσω της Αθήνας.

Το Sonar εγκαταστάθηκε νωρίς το πρωί στην λίμνη στο Ξυλιάτο για να δοκιμαστεί και μεταφέρθηκε στην Κόκκινη Λίμνη, όπου από τις 11:00 το πρωί θα ερευνήσει τον πυθμένα.

Να σημειωθεί πως αναζητούνται ακόμη τρία πτώματα από τις Κυπριακές Αρχές.

Ταυτοποιήθηκε το δεύτερο πτώμα του φρεατίου

Χθες, Παρασκευή, ταυτοποιήθηκε και το πτώμα της δεύτερης γυναίκας που εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Όπως έδειχναν όλα επρόκειτο πράγματι για την Ariane Palanas Lozano, της οποίας τα ίχνη της χάθηκαν από τις 21 Ιουλίου 2018.

Ο 35χρονος «Ορέστης» είχε ομολογήσει από την αρχή τη δολοφονία της 28χρονης Ariane Palanas Lozano, με την οποία είχε ερωτική επαφή και ακολούθως την έπνιξε, την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο στο παλιό Μεταλλείο του Μιτσερού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανεύρεση του πτώματος της 28χρονης, το Σάββατο 20 Απριλίου, ο καθ' ομολογία δολοφόνος εξέφρασε την επιθυμία να προβεί σε θεληματική κατάθεση, στην οποία ανέφερε ότι γνωρίστηκε με το θύμα τον Ιούλιο του 2018 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Badoo.

Σύμφωνα με το politis.com.cy, η Arian Lozano από τις Φιλιππίνες, εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της πρώην βοηθού αρχηγού Αστυνομίας (Εκπαίδευσης), Μαριάννας Φραντζή.

Η τελευταία είχε δηλώσει την εξαφάνισή της μετά από εκδρομή που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούσε η Arian με μια φίλη της στις Πλάτρες και αφού πρώτα η κ. Φραντζή είχε επικοινωνήσει με την εν λόγω φίλη, η οποία της ανέφερε ότι η ίδια δεν είχε ιδέα για την εκδρομή.

Ωστόσο η υπόθεση αρχειοθετήθηκε ως μη αστυνομικής φύσεως ,επειδή η Αστυνομία έκλεισε το φάκελο θεωρώντας για τους δικούς της λόγους ότι η 28χρονη είχε φύγει στο εξωτερικό μέσω Κατεχόμενων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ