ΚΟΣΜΟΣ

Κλειστό λόγω… εισβολής ψύλλων: Αστυνομικό τμήμα εκκενώθηκε μέχρι νεωτέρας

Κλειστό λόγω… εισβολής ψύλλων: Αστυνομικό τμήμα εκκενώθηκε μέχρι νεωτέρας
AP/ Gregory Wheeler/ file photo

Κλειστό μέχρι νεωτέρας είναι από χθες, Κυριακή ένα αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι, το οποίο εκκενώθηκε εσπευσμένα έπειτα από την εισβολή… ψύλλων!

Η άνευ προηγουμένου εισβολή ψύλλων ταλαιπωρούσε εδώ και τρεις εβδομάδες τη ζωή των αστυνομικών, αφού παρά τις προσπάθειες απεντόμωσης, το πρόβλημα δεν είχε εξαλειφθεί, αντιθέτως, επιδεινώθηκε σημαντικά.

Το σωματείο αστυνομικών υπαλλήλων Alliance έγραψε στο Twitter ότι το τμήμα είχε δεχτεί μια «εισβολή ψύλλων» εδώ και πολλές μέρες, με αποτέλεσμα «οι συνθήκες εργασίας να έχουν καταντήσει ανυπόφορες».

Πολλοί από τους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία παραπονέθηκαν για τσιμπήματα. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, μετέφεραν ακούσια τα ζωύφια στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να υποφέρουν οι οικογένειες και τα παιδιά τους.

«Αρκετοί συνάδελφοι χρειάστηκε να δουν γιατρό, εξαιτίας των τσιμπημάτων. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι αστυνομικοί μετέφεραν το πρόβλημα σπίτι τους και τώρα τσιμπούν (σ.σ. οι ψύλλοι) μικρά παιδιά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε εκπρόσωπος του σωματείου. Ως εκ τούτου το αστυνομικό τμήμα έκλεισε και θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Στην ανακοίνωσή του, το σωματείο απαιτεί να γίνει υποκαπνισμός σε ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα, ώστε να εξοντωθούν οι ψύλλοι, κάτι «που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και εβδομάδες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ