ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εκδηλώσεις λατρείας για το πρώτο μωρό της Μέγκαν και του Χάρι

Βρετανία: Εκδηλώσεις λατρείας για το πρώτο μωρό της Μέγκαν και του Χάρι
Yui Mok/PA via AP

Η Μέγκαν Μαρκλ γέννησε αγόρι νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε πανευτυχής ο 34χρονος πρίγκιπας Χάρι και νέος μπαμπάς στους δημοσιογράφους.

Η 93χρονη βασίλισσα, ο 97χρονος σύζυγός της δούκας του Εδιμβούργου, που είναι προγιαγιά και προπάππους του νεογέννητου αντίστοιχα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα -δεύτερη σύζυγός του μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας και μητέρας του Χάρι- που είναι παππούς και γιαγιά του μωρού, και ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ, που είναι θείος και θεία του, ειδοποιήθηκαν.

Η μητέρα της Μέγκαν, η Ντόρια Ράγκλαντ «έχει τρελαθεί από χαρά με τη γέννηση του πρώτου της εγγονιού και είναι στο πλευρό της δούκισσας και του δούκα του Σάσεξ στην αγροικία Φρόγκμορ» που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πύργου του Ουίνδσορ, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διευκρινίζοντας ότι η «δούκισσα του Σάσεξ και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους».

Ο Τόμας Μαρκλ, ο πατέρας της Μέγκαν, της δούκισσας του Σάσεξ, δήλωσε ευτυχής για τη γέννηση του εγγονού του. Δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι το παιδί θα υπηρετήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια, γράφει η εφημερίδα Sun. «Είμαι περήφανος που ο νέος μου εγγονός γεννήθηκε στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και είμαι βέβαιος ότι θα μεγαλώσει έτσι ώστε να υπηρετήσει το στέμμα και τον βρετανικό λαό με σεβασμό, αξιοπρέπεια και τιμή. Ο Θεός ας ευλογεί το παιδί και εύχομαι να έχει υγεία και ευτυχία. Τα συγχαρητήρια μου στην αγαπημένη μου κόρη, δούκισσα Μέγκαν, και στον πρίγκιπα Χάρι. Ο Θεός ας σώζει τη βασίλισσα».

Οι αδελφές της αείμνηστης Νταϊάνας, της μητέρας του Χάρι που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, η Λαίδη Τζέιν Φέλοους και η Λαίδη Σάρα ΜακΚορκοντέιλ, όπως και ο αδελφός της, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ ενημερώθηκαν και είναι «πολύ χαρούμενοι από το ευτυχές γεγονός», σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Έξω από το Παλάτι συγκεντρώθηκε επίσης πλήθος κόσμου, γιορτάζοντας τα γεννητούρια.

Τις τελευταίες ημέρες η γέννηση του μωρού αναμενόταν από στιγμή σε στιγμή. Τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ότι ο πρίγκιπας Χάρι ακύρωνε ένα μέρος της προγραμματισμένης επίσκεψής του αυτή την εβδομάδα στην Ολλανδία.

https://www.instagram.com/p/BxH36irhwcO

Ο πρίγκιπας είχε προγραμματίσει να πάει στο Άμστερνταμ την Τετάρτη και στη Χάγη την Πέμπτη για την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τους Invictus Games, τους αγώνες των αήττητων, της αθλητικής διοργάνωσης για ανάπηρους και τραυματίες πολέμου που ίδρυσε και που θα διοργανωθεί στην ολλανδική αυτή πόλη σε έναν χρόνο.

Όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ: «Η Δούκισσα του Σάσεξ γέννησε αγόρι στις 05.26 τοπική ώρα (07.26 ώρα Ελλάδας). Το μωρό έχει βάρος περίπου 3,3 κιλά. Ο Δούκας του Σάσεξ ήταν παρών στον τοκετό».

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε δηλώσεις του προς τα βρετανικά μέσα, δήλωσε: «Με ενθουσιασμό ανακοινώνω πως η Μέγκαν και εγώ αποκτήσαμε ένα αγοράκι. Ένα υγιέστατο αγοράκι. Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι πολύ καλά. Είναι η πιο συναρπαστική εμπειρία που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Και οι δυο μας είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες για την αγάπη και την στήριξη του κόσμου. Είναι κάτι (σσ. μια είδηση) που θα ήθελα να μοιραστώ με όλους».

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και η 37χρονη Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός παντρεύτηκαν τον περασμένο Μάιο σε μια παραμυθένια τελετή στην κατοικία της βασίλισσας στον Πύργο του Ουίνδσορ.

Το παιδί, το πρώτο του ζευγαριού, είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, όγδοο δισέγγονο της 93χρονης Ελισάβετ και μπορεί να δικαιούται διπλή υπηκοότητα, βρετανική και αμερικανική, σύμφωνα με τους κανόνες υπηκοότητας.

Όπως μετέδωσε το CNNi, οι πρώτες εικόνες του μικρού διαδόχου αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ