ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κυρώσεις εις βάρος του Ιράν για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων

ΗΠΑ: Κυρώσεις εις βάρος του Ιράν για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων
«Δεν δεχόμαστε συμβουλές ή καθοδήγηση όσον αφορά τις κυρώσεις που επιβάλλουμε από το Ιράν ή οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε με νόημα ο εκπρόσωπος του State Department, Τζον Κίρμπι Mark Wilson/Getty Images/Ideal Images

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη (05/01) ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με άλλες αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, εξαιτίας των δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων που έκανε η Τεχεράνη στις 10 Οκτωβρίου, κατά παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται και είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις μετά τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

«Επεξεργαζόμαστε ορισμένα ζητήματα τεχνικής φύσης», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κίρμπι.

Διαψεύδοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το State Department εμπόδισε την επιβολή κυρώσεων λόγω των αντιδράσεων του Ιράν, ο Κίρμπι ισχυρίστηκε ότι «συνεχίζεται ένας έντονος διάλογος μεταξύ υπηρεσιών για να προχωρήσουμε στην επιβολή κυρώσεων. Δεν δεχόμαστε συμβουλές ή καθοδήγηση όσον αφορά τις κυρώσεις που επιβάλλουμε από το Ιράν ή οποιαδήποτε άλλη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ