ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί σταμάτησαν να λειτουργούν τα κλειδιά αυτοκινήτων σε γειτονιά του Οχάιο – Απίστευτος ο λόγος

Γιατί σταμάτησαν να λειτουργούν τα κλειδιά αυτοκινήτων σε γειτονιά του Οχάιο – Απίστευτος ο λόγος
Pixabay

Ένας γρίφος που απασχολούσε μία ολόκληρη περιοχή στο Κλίβελαντλύθηκε. Εδώ και εβδομάδες κάτοικοι δεν μπορούσαν να ανοίξουν τα αυτοκίνητά τους, αλλά ούτε και τα γκαράζ τους.

Γύρω στα τέλη Απριλίου, ορισμένοι κάτοικοι της πόλης Νορθ Όλμστεντ στο Οχάιο διαπίστωσαν πως τα ασύρματα κλειδιά τους σταμάτησαν να λειτουργούν σωστά. Το παράξενο της υπόθεσης, όμως, ήταν ότι το γεγονός παρατηρούνταν μόνο εντός των ορίων της πόλης. Όταν απομακρύνονταν τα κλειδιά λειτουργούσαν κανονικά.

Οι περισσότεροι θεώρησαν πως είχαν τελειώσει οι μπαταρίες των κλειδιών, όμως, ακόμη και όταν τις αντικαθιστούσαν, το πρόβλημα δεν λυνόταν.

«Οπουδήποτε αλλού, όταν πηγαίνω στη δουλειά ή πηγαίνω για ψώνια, το κλειδί δουλεύει μία χαρά», σημείωσε κάτοικος της περιοχής στο τοπικό μέσο WKYC.

Τα σενάρια σχετικά με το τι προκαλούσε το πρόβλημα ήταν πολλά. Άλλοι πίστευαν ότι είχε να κάνει με τις δραστηριότητες του ερευνητικού κέντρου της NASA στην περιοχή, άλλοι το συνέδεαν με προβλήματα στους παρόχους ηλεκτρικού και τηλεπικοινωνιών.

«Μπορεί να είναι μία μικρή συσκευή που προκαλεί τις παρεμβολές», είχε σημειώσει τοπικός αξιωματούχος πριν τελικώς βρεθεί το πρόβλημα.

Χρειάστηκαν έρευνες από πόρτα σε πόρτα για να διαπιστωθεί πως ήταν, πράγματι, μία μικρή συσκευή αυτή που δημιούργησε το τεράστιο πρόβλημα.

Ένας κάτοικος της περιοχής είχε φτιάξει μία αυτοσχέδια συσκευή που τον ενημέρωνε κάθε φορά που κάποιος έμπαινε στο σπίτι του, ενώ εργαζόταν στο υπόγειο.

Η συσκευή του, όμως, προκαλούσε παρεμβολές που επηρέαζαν τα συστήματα ξεκλειδώματος των αυτοκινήτων και των γκαράζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ