ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ταυρομάχος σκουπίζει τα ματωμένα δάκρυα του ταύρου πριν τον σκοτώσει

Βίντεο: Ταυρομάχος σκουπίζει τα ματωμένα δάκρυα του ταύρου πριν τον σκοτώσει
SCREEN GRAB

Οργή αλλά και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου και απαθανατίζει ταυρομάχο να σκουπίζει τα δάκρυα που τρέχουν από τα μάτια αιμόφυρτου ταύρου, λίγο πριν τον «αποτελειώσει».

Στο βίντεο, ο 39χρονος ταυρομάχος Μοράντε Ντε Λα Πουέμπλα, φαίνεται λίγο πριν από το τέλος της ταυρομαχίας να βγάζει από την τσέπη του ένα μαντήλι και να σκουπίζει δάκρυα που τρέχουν στο ματωμένο πρόσωπο του ζώου που ο ίδιος βασάνισε μέχρι θανάτου.

Ο ταύρος έχοντας τέσσερα βέλη στην πλάτη του, έχει κατακόκκινα δάκρυα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό συμβαίνει όταν ένα ζώο έχει περάσει μεγάλο στρες...

Η κίνησή του αυτή προκάλεσε την έκπληξη, τη θλίψη, αλλά και τον αποτροπιασμό πλήθους χρηστών του Διαδικτύου οι οποίοι κάνουν λόγο, όχι μόνο για υποκρισία, αλλά και για διαστροφή καθώς η πράξη αυτή μοιάζει να υποδεικνύει ακριβώς τη σαδιστική φύση του ταυρομάχου.

Αντίθετα, οπαδοί των ταυρομαχιών εξέλαβαν τη χειρονομία ως ένδειξη σεβασμού προς το ζώο.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην αρένα της Real Maestranza στη Σεβίλλη ,όπου παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν καταβάλει φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, προκειμένου οι ταυρομαχίες να τερματιστούν, το θλιβερό έθιμο συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ