Τη δύσκολη απόφαση να ακρωτηριάσει το πόδι του για να σώσει τη ζωή του πήρε ένας αγρότης από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. 

Όλα έγιναν όταν μετέφερε σιτάρι από το ένα σημείο του αγροκτήματος στο άλλο. Κάποια στιγμή δίχως να το καταλάβει, το πόδι του 63χρονου Κερτ Κέιζερ κόλλησε μέσα σε μία "τρύπα". Γρήγορα ωστόσο συνειδητοποίησε έντρομος πως δεν ήταν τρύπα, αλλά η μηχανή σιτηρών.

Άμεσα, έβγαλε από την τσέπη του ένα μικρό μαχαίρι που είχε και με αυτό προσπάθησε να απελευθερώσει το πόδι του.

«Δεν ήξερα τι να κάνω και για πόσο ακόμα θα είχα τις αισθήσεις μου. Σχεδόν είχα παραιτηθεί όταν σκέφτηκα ότι είχα ακόμα πάνω μου το μαχαίρι τσέπης», εκμυστηρεύτηκε ο άτυχος αγρότης.

Όπως εξήγησε ο 63χρονος στο CNNi: «δεν είχα μαζί το τηλέφωνό μου, δεν ήξερα πού ήταν και έτσι άρχισα να κόβω το πόδι μου με το μαχαίρι». 

Στη συνέχεια σύρθηκε έως το σπίτι για να φτάσει το τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια.

Ο Κέιζερ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου έμεινε για μία εβδομάδα και στη συνέχεια τον πήγαν σε κέντρο αποκατάστασης.

Ο ίδιος δηλώνει πως παραμένει ήρεμος γιατί όσο ήταν στο κέντρο αποκατάστασης «είδα τόσους πολλούς ανθρώπους που πιθανόν δεν θα καταφέρουν να περπατήσουν ποτέ ξανά. Εγώ όμως θα μπορώ, επομένως είμαι τυχερός».

Μόλις το πόδι του επουλωθεί θα βάλει προσθετικό μέλος, ενώ σκοπεύει να επιστρέψει ξανά στα χωράφια παρά την περιπέτειά του.

Διαβάστε επίσης