ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά «πυρά» για τους εννέα Κούρδους: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών

Τουρκικά «πυρά» για τους εννέα Κούρδους: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών
(Presidential Press Service via AP, Pool)

Νέα επίθεση εναντίον της Αθήνας -αυτή τη φορά με αφορμή την αθωωτική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους εννέα Κούρδους που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα πριν από την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- εξαπολύει η Άγκυρα, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών να κατηγορεί την Ελλάδα ότι μετατρέπεται σε ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «απαράδεκτη συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια» της Ελλάδας προς συγκεκριμένες οργανώσεις που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικές.

«Παρατηρούμε με ανησυχία την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το DHKP/C, το PKK και η FETÖ. Είναι απαράδεκτη η συμπάθεια, η ανοχή και η βοήθεια της Ελλάδας προς αυτές τις οργανώσεις κατά παράβαση των διεθνών δεσμεύσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, και συνεχίζει:

«Η αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα (15 Μαΐου) για 9 εκπροσώπους της οργάνωσης DHKP/C, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2017 από την ελληνική αστυνομία έπειτα από ισχυρές ενδείξεις περί απόπειρας δολοφονίας του προέδρου μας και για τους οποίους είχαμε ζητήσει την έκδοσή τους εξαιτίας εκκρεμούς εντάλματος στην Τουρκία, αποκαλύπτει γιατί αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει επίσης πως το DHPK/C συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ως εκ τούτου, αυτή η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου αναστέλλει σαφώς τις όποιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη» αναφέρει κλείνοντας η εν λόγω ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ