Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν στην πόλη Κουιάμπα της Βραζιλίας, καθώς υπηρεσία υιοθεσιών έστησε «πασαρέλα» για ορφανά παιδιά – ορισμένα εκ των οποίων ήταν μόλις τεσσάρων ετών.

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, υποστήριξαν πως είχαν στόχο να δημιουργήσουν μια βραδιά «στην οποία άνθρωποι που κρίνονται κατάλληλοι για υιοθεσίες να γνωρίσουν τα παιδιά».

«Παιδιά να κάνουν πασαρέλα ώστε οι υποψήφιοι θετοί γονείς να δουν πόσο όμορφα, φιλικά και επιλέξιμα είναι. Εμένα μου θυμίζει εποχές σκλαβοπάζαρου, όταν οι άνθρωποι εξέταζαν τα σώματα και τα δόντια των Αφρικανών προκειμένου να κάνουν μια προσφορά για την αγορά τους» έγραψε στο Twitter ο δικηγόρος Εντουάρντο Μαχόν.

Με τη σειρά του, ο Γκιγιέρμε Μπούλος, υποψήφιος πρόεδρος στις πρόσφατες εκλογές έκανε λόγο για «αδιανόητη ανωμαλία».

«Η πασαρέλα υιοθεσίας στην Κουιάμπα, στην οποία εκτέθηκαν παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως 17 ετών για να διαλέξουν επίδοξοι γονείς, είναι μια απίστευτη ανωμαλία» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Την «πασαρέλα» αυτή, που έλαβε χώρα σε εμπορικό κέντρο, παρακολούθησαν περί τους 200 ανθρώπους, οι οποίοι είδαν από κοντά τα παιδιά να περπατούν μπροστά τους με καλά ρούχα, φτιαγμένα μαλλιά και μακιγιάζ.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας που διοργάνωσε την «εκδήλωση», ωστόσο, ισχυρίστηκε πως είχε λάβει το «πράσινο φως» από τη Δικαιοσύνη.

 

Διαβάστε επίσης