ΚΟΣΜΟΣ

Ανδαλουσία: Καινούργιο νοσοκομείο στερείται νερού και ηλεκτρικού

Ανδαλουσία: Καινούργιο νοσοκομείο στερείται νερού και ηλεκτρικού
Μόνο από χωματόδρομο είναι προσβάσιμο το νέο νοσοκομείο της Ανδαλουσίας... DeAgostini/Getty Images/Ideal Images

Στην ευχάριστη θέση να διαθέτουν ακόμη ένα σύγχρονο νοσοκομείο βρίσκονται εδώ και περίπου 20 ημέρες οι κάτοικοι της Ανδαλουσίας, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι η πρόσβαση σε αυτό μόνο ως εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Και δεν είναι και το μοναδικό...

Και να καταφέρει, βέβαια, κάποιος να φτάσει μέχρι το ολοκαίνουργιο νοσηλευτικό ίδρυμα, δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί, δεδομένου ότι το νοσοκομείο στερείται νερού και ηλεκτρικού!

«Η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας τήρησε τις δεσμεύσεις της ολοκληρώνοντας εγκαίρως τις εργασίες κατασκευής του νοσοκομειακού κέντρου της κοινότητας», ανακοίνωσε χθες το τοπικό υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το νοσοκομείο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία, στην επαρχία της Ουέλβα και στοίχισε 21 εκατομμύρια ευρώ. Θα μπορούσε να δέχεται 83.000 ασθενείς κάθε χρόνο και να πραγματοποιεί 3.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007, όμως διακόπηκε στα μισά λόγω έλλειψης πόρων, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία.

Τον Μάρτιο του 2015 τα έργα ξανάρχισαν, ολοκληρώθηκαν και το νοσοκομείο εγκαινιάστηκε... Όμως δεν έχει συνδεθεί με το δίκτυο ύδρευσης της πόλης Λέπε, δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα και για να πάει κανείς μέχρι εκεί θα πρέπει να περάσει από έναν αγροτικό χωματόδρομο, αφού δεν υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος, όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η τοπική κυβέρνηση.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας θεωρεί υπεύθυνο για αυτή τη σουρεαλιστική κατάσταση τον συντηρητικό δήμο του Λέπε, υπενθυμίζοντας ότι οι δημοτικές Αρχές θα έπρεπε να ασχοληθούν με τον δρόμο και με τη σύνδεση του νοσοκομείου με τα δίκτυα του νερού και του ηλεκτρικού.

Ο δήμαρχος Χουάν Μανουέλ Γκονθάλεθ, που πρόσκειται στο Λαϊκό Κόμμα, υποστηρίζει ότι η πόλη του δεν διέθετε τα οικονομικά μέσα για να κάνει τα έργα λόγω της αυστηρής λιτότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ