ΚΟΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του θρυλικού πρώην πιλότου της F1 Νίκι Λάουντα

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του θρυλικού πρώην πιλότου της F1 Νίκι Λάουντα
AP IMAGES

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον θρυλικό πρώην πιλότο της F1, Νίκι Λάουντα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη.

Ο τρεις φορές τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής, πέθανε στις 20 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών.

Η σύζυγός του, Μπιργκίτ και οι δύο από τους γιους του, έβαλαν το κράνος οδήγησης πάνω στο φέρετρό του, που βρισκόταν στο κέντρο του καθεδρικού ναού.

Κρατώντας ομπρέλες, χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών περίμεναν υπομονετικά κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθούσε η πομπή από την εκκλησία στο κοιμητήριο, για ένα τελευταίο χειροκρότημα στον Νίκι Λάουντα.

Ο θρύλος της αυτοκίνησης κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, δύο με τη Ferrari, το 1975 και το 1977 και μία με τη McLaren, το 1984. Το 1976 πρωταγωνίστησε σε ένα τραγικό ατύχημα της F1, οι εικόνες του οποίου έκαναν τον γύρο του κόσμου.



Μετά το τέλος της καριέρας του, ο Λάουντα συνέχισε να είναι πανταχού παρών στους κύκλους της F1.

Υπήρξε σύμβουλος της Scuderia Ferrari, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Jaguar, σχολιαστής της γερμανικής τηλεόρασης τα Σαββατοκύριακα των αγώνων, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes AMG Petronas F1 Team — του ανήκε το 10% αυτής της τελευταίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ