ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer Κύπρος: Εντοπίστηκε πτώμα μέσα στην τρίτη βαλίτσα

Serial killer Κύπρος: Εντοπίστηκε πτώμα μέσα στην τρίτη βαλίτσα
AP Photo/Petros Karadjias

Eντοπίστηκε πτώμα εντός της τρίτης βαλίτσας η οποία ανασύρθηκε από τους ερευνητές στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, το πτώμα είναι σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, ενώ μέσα στην βαλίτσα υπήρχαν και πλάκες πεζοδρομίου, οι οποίες – προφανώς – λειτουργούσαν ως βαρίδια για παραμείνει στον πάτο της λίμνης.

Η ίδια πηγή, σημειώνει πως η βαλίτσα βρέθηκε από δύτη της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy και το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο.

Εικάζεται ότι το πτώμα ανήκει στην Μαρικάρ Βαλντέζ, αλλά οι απαραίτητες εξετάσεις θα αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

Να υπενθυμίσουμε πως από την Κόκκινη Λίμνη οι ερευνητές έχουν ανασύρει ακόμη δύο βαλίτσες στις οποίες ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς είχε βάλει το πτώμα της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της κόρης της Έλενας Ναταλίας Μπουνέα.

O serial killer έχει ομολογήσει τη δολοφονία συνολικά έξι γυναικών και δύο παιδιών. Οι Αρχές αναζητούν ακόμη την 6χρονη Σιέρα, κόρη του πρώτου θύματος που ανακαλύφθηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Ψύχραιμος ενώπιον του Δικαστηρίου

Ο ύποπτος, ο οποίος παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη ενώπιον του Δικαστηρίου, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο, δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του.

Η διαδικασία διεξήχθη μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας με τον ύποπτο να δείχνει ψύχραιμος και να απαντά μονολεκτικά στις ερωτήσεις του δικαστηρίου.

Ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης του ΤΑΕ Λευκωσίας παρέθεσε τα γεγονότα της υπόθεσης, τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα από την Αστυνομία και το ανακριτικό έργο που υπολείπεται να γίνει.

Ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας σε σχέση με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη και πως μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 620 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμα άλλες 80 περίπου καταθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ