ΚΟΣΜΟΣ

Επιδημία λιστερίωσης στη Βρετανία: Τρεις νεκροί από συσκευασμένα σάντουιτς

Επιδημία λιστερίωσης στη Βρετανία: Τρεις νεκροί από συσκευασμένα σάντουιτς
pixabay

Τρεις άνθρωποι απεβίωσαν σε νοσοκομείο της βόρειας Αγγλίας και άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μετά από επιδημία λιστερίωσης που ενδέχεται να συνδέεται με την κατανάλωση συσκευασμένων σάντουιτς, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο κυβερνητικός οργανισμός Public Health England (PHE).

Οι θάνατοι αυτοί σημειώθηκαν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Μάντσεστερ και του Έιντρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του PHE.

Η εταιρεία τροφίμων Good Food Chain, που εδρεύει στο Στάφορντσιρ της κεντρικής Αγγλίας, διέκοψε εθελοντικά την παραγωγή της μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των αρχών για την επιδημία αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα, η αεροπορική εταιρεία Air France ενημέρωσε τους πελάτες της για την παρουσία λιστέριας σε σάντουιτς με τόνο, τα οποία σερβιρίστηκαν σε εννέα πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, το διάστημα μεταξύ 21ης και 24ης Μαΐου, επισημαίνοντας ότι μέχρι τότε κανένα κρούσμα λιστερίωσης δεν είχε καταγραφεί.

Τα σάντουιτς αυτά προσφέρονταν στην οικονομική και την πρώτη θέση σε εννέα πτήσεις μεγάλων αποστάσεωναπό το Παρίσι προς το Ντουμπάι, τη Ρεϊνιόν, την Άκρα, τη Ντζαμένα, το Μπαμακό και την Αμπούτζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ