ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Περιπέτεια στη θάλασσα για 10χρονο – Κύμα τον παρέσυρε με το φουσκωτό του

ΗΠΑ: Περιπέτεια στη θάλασσα για 10χρονο – Κύμα τον παρέσυρε με το φουσκωτό του
CNNi/ Oak Island Water rescue

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για ένα οκτάχρονο αγόρι η... βόλτα στην παραλία, αφού το φουσκωτό με το οποίο έπαιζε στη θάλασσα, παρασύρθηκε και απομακρύνθηκε από την ακτή. 

Το περιστατικό συνέβη στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών και ο οκτάχρονος Declan O’Connor βρέθηκε να παλεύει να παραμείνει πάνω στο φουσκωτό μονόκερο για να μην πνιγεί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν όλο και πιο βαθιά στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Για καλή τύχη του αγοριού, στο σημείο έσπευσε μια ομάδα διασωστών και αμέσως ξεκίνησε μια επιχείρηση διάσωσης. Ο επικεφαλής διασώστης τόνισε πως η απόφαση του παιδιού να παραμείνει πάνω στον μονόκερο, ήταν μια σοφή κίνηση που ενδεχομένως να τον έσωσε από τον πνιγμό.

«Έχουμε "διασώσει" δεκάδες τέτοια πράγματα (σ.σ. φουσκωτά) κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί βρισκόταν πάνω του», δήλωσε ο Tony Young στο WWAY.

Το παιδί βρισκόταν αρχικά πάνω στην άμμο μαζί με τον μονόκερο, όταν ένα δυνατό κύμα τους τράβηξε μέσα στο νερό. Μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας του βούτηξε στο νερό για να τον σώσει, το παιδί επέπλεε ήδη σχεδόν μισό μίλι μακριά από την ακτή.

Η τοπική ομάδα εθελοντών διασωστών έστειλε μια βάρκα σε λιγότερο από 15 λεπτά, αφότου δέχτηκαν κλήση από τους γονείς του Declan. Η ομάδα του έδωσε ένα σωσίβιο και ένα κράνος και επανενώθηκε με την οικογένειά του, καθώς ένας διασώστης τράβηξε τον μονόκερο στην ακτή.

Η ομάδα διέσωσε περίπου έξι τεράστια φουσκωτά πέρυσι, σύμφωνα με τον Young. Τα φουσκωτά αυτά συνήθως είναι αρκετά μεγάλα για να χωρούν μέσα μέχρι και δύο παιδιά. Και παρότι συνήθως πωλούνται σε παραθαλάσσια μαγαζιά, φέρουν προειδοποίηση κατά της χρήσης τους στο νερό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ