ΚΟΣΜΟΣ

Γιλντιρίμ: Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία τότε όλα πάνε στραβά

Γιλντιρίμ: Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία τότε όλα πάνε στραβά
(AP Photo/Burhan Ozbilici)

«Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά»: αυτό δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Εμείς είμαστε γείτονες. Και γενικά πάντα λέμε πως “Ο γείτονας έχει ανάγκη και στην στάχτη του γείτονα του”. Κατά την εκλογική περίοδο το πολιτικό κλίμα εντείνεται, το έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα δεδομένο.. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Για αυτό και στο Αιγαίο και στην Κύπρο, κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τόνισε:

«Είμαστε Μεσογειακοί λαοί. Στην Ελλάδα ζουν οι ομογενείς μας, στην χώρα μας ζουν οι Ρωμιοί και κάποτε ζούσαν περισσότεροι. Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά».

Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες, ο κ. Γιλντιρίμ απάντησε πως εύχεται καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό.

«Βέβαια οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλλον λίγο τον στεναχώρησαν. Εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, να είναι για το καλό της Ελλάδας» τόνισε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ