ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Σκηνές πανικού στο Τορόντο μετά τους πυροβολισμούς στην γιορτή των Ράπτορς

Βίντεο: Σκηνές πανικού στο Τορόντο μετά τους πυροβολισμούς στην γιορτή των Ράπτορς
Capture/Video/Twitter/Amichai Stein

Σκηνές πανικού επικράτησαν στο Τορόντο όταν, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθήματος του NΒΑ από τους Ράπτορς, σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση από τον χώρο διεξαγωγής της φιέστας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNNi, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Δεν έχει διευκρινιστεί η φύση των τραυμάτων τους.

Όπως σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τορόντο, έγιναν τρεις συλλήψεις ατόμων που φέρεται να συνδέονται με το περιστατικό.

Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, ότι μόνο ένα μικρό μέρος από όσους έδωσαν το «παρών» στους πανηγυρισμούς επηρεάστηκαν από το συμβάν, ενώ τόνισε πως ήταν περισσότερο από ένα εκατομμύριο όσοι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τον τίτλο.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος συμμετείχε – επίσης – στους πανηγυρισμούς έστειλε μήνυμα ταχείας ανάρρωσης στους τραυματίες και ευχαρίστησε την αστυνομία του Τορόντο γιατί έδρασε γρήγορα.

«Ελπίζω όλοι όσοι τραυματίστηκαν στους σημερινούς πυροβολισμούς να αναρρώσουν γρήγορα και θα ήθελα να ευχαριστήσω την αστυνομία του Τορόντο που έδρασε τόσο γρήγορα», έγραψε στο Twitter και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την πράξη βίας να χαλάσει το πνεύμα της σημερινής παρέλασης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ