ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Έμοιαζε με τον Πίρλο και αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί για να κάνει... μεγάλη ζωή

Ιταλία: Έμοιαζε με τον Πίρλο και αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί για να κάνει... μεγάλη ζωή
AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Ο 48χρονος Αλεσάντρο Παλατσόλο έτυχε να μοιάζει με τον Ιταλό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Αντρέα Πίρλο και αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Ο πρώην χρυσοχόος πριν από περίπου 2 χρόνια επιχείρησε να αγοράσει ένα πανάκριβο ρολόι στο Τορίνο και επανέλαβε το ίδιο στη Νάπολη και τη Μπρέσα. Παρουσιαζόταν ως ο άσσος των γηπέδων και διάλεγε κάποια από τα πιο ακριβά εκθέματα στις βιτρίνες. Κατόπιν έστελνε τη 42χρονη σύντροφο και συνεργό του για να τα παραλάβει, υποστηρίζοντας πως θα περνούσε αργότερα ο Πίρλο για να πληρώσει τον λογαριασμό.

Και δεν σταματούσε στα ρολόγια. Στη Μπρέσα είχε αγοράσει ρούχα αξίας 5.000 ευρώ. Μάλιστα, σε μία περίπτωση ο 48χρονος Παλατσόλο, από τη Βαλέντσα του Πεδεμοντίου είχε κλείσει επίσκεψη με τον προσωπικό γιατρό που Πίρλο.

Κάποτε, όμως, τα νέα έφτασαν στα αυτιά του πραγματικού Πίρλο, ο οποίος δεχόταν κλήσεις από τα θύματα του 48χρονου για να πληρώσει αυτά που είχε αγοράσει.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής κατάθεσε μήνυση και διατάχθηκε έρευνα για τις απάτες, που ήταν τουλάχιστον πέντε.

Οι Αρχές εντόπισαν τον απατεώνα από τις κλήσεις που έκανε στα θύματά του.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, όσοι είχαν έρθει σε επαφή με τον 48χρονο, κατέθεταν στις διωκτικές Αρχές δήλωναν τη βεβαιότητα πως είχαν να κάνουν με τον ίδιον τον Πίρλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ