ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές καθαρίζουν τους δρόμους μετά τη διαμαρτυρία τους

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές καθαρίζουν τους δρόμους μετά τη διαμαρτυρία τους
(AP Photo/Vincent Yu)

Μπορεί το τελευταίο διάστημα εκατομμύρια πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους τουΧονγκ Κονγκμε αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εκδόσεις υπόπτων στηνΚίνα, φροντίζουν όμως και για την καθαριότητα μετά.

 

Οι διαδηλώσεις είναι συχνές πλέον, ενώ χθες, Κυριακή, τουλάχιστον δύο εκατομμύρια πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της πόλης.

Μετά το βίντεο που έγινε viral με το ασθενοφόρο που ήθελε να περάσει μέσα από ένα τεράστιο πλήθος, μία ακόμα είδηση από τις διαδηλώσεις κάνει το γύρο του κόσμου.

Αμέσως μετά το τέλος των διαδηλώσεων, οι πολίτες κάθονται και καθαρίζουν την πόλη. Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media, που δείχνουν τους διαδηλωτές να μαζεύουν σκουπίδια από τους δρόμους με μεγάλες πλαστικές σακούλες, ακόμα και να σκουπίζουν για να... λάμψουν από καθαριότητα!

Στην περίπτωση του ασθενοφόρου, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν τόσο από τοπικά μέσα, όσο και στα social media, οι διαδηλωτές, μόλις αντιλήφθηκαν το ασθενοφόρο, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έκαναν στην άκρη, δημιουργώντας ένα δρόμο για να περάσει, εικόνα που σπάνια βλέπει κάποιος, αν συλλογιστεί πόσα άτομα διαδήλωναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ