ΚΟΣΜΟΣ

Προδρόμου: Ακόμα μία πρόκληση από τις κατοχικές Αρχές η ανακοίνωση για την Αμμόχωστο

Προδρόμου: Ακόμα μία πρόκληση από τις κατοχικές Αρχές η ανακοίνωση για την Αμμόχωστο
AP Photo/Petros Karadjias

Απάντηση στην ανακοίνωση του ψευδοκράτους για διενέργεια μελέτης με σκοπό το άνοιγμα της Αμμοχώστου, δίνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδόμου, ο οποίος κάνει λόγο για «ακόμα μία πρόκληση από τις κατοχικές Αρχές».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Προδρόμου εξήγησε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε στο παρελθόν κάνει πρόταση «να διοριστεί μια επιτροπή ειδικών, μία ανεξάρτητη επιτροπή, που θα εκτιμούσε τις ανάγκες για αναστήλωση, την προετοιμασία της πόλης ενόψει της ενδεχόμενης επιστροφής των κατοίκων της».

«Η πρόθεση που εκφράζει το κατοχικό καθεστώς σήμερα, είναι για να βρεθεί ένας τρόπος να υφαρπάξουν περιουσίες από τους νόμιμους κατόχους», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Προδρόμου, παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η «παρέμβαση πρέπει να σχετίζεται με τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στη θάλασσα της Κύπρου».

«Δυστυχώς, το κατοχικό καθεστώς διαρκώς φροντίζει με διάφορους τρόπους είτε να εμπεδώνει, περαιτέρω, τα τετελεσμένα, είτε να δημιουργεί νέα προσκόμματα σε οποιαδήποτε προοπτική για μία συμφωνημένη λύση του Κυπριακού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ