ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια

Κύπρος: Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης 25 Ιουνίου θα τελεστεί η κηδεία του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου, ενώ η μέρα της κηδείας του κηρύσσεται ως δημόσια αργία στη Κύπρο, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα υπό το Νίκο Αναστασιάδη.

Η σορός του Δημήτρη Χριστόφια θα τεθεί την Τρίτη σε λαϊκό προσκύνημα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία, ενώ η κηδεία θα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο.

Σύμφωνα με το Offsite, αντί κατάθεσης στεφάνων θα γίνονται εισφορές στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης.

Μέχρι και την ημέρα της κηδείας, οι σημαίες σε όλα τα γραφεία του ΑΚΕΛ και οικήματα του Λαϊκού Κινήματος θα κυματίζουν μεσίστιες και αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από το Σάββατο 18 Μαΐου, ενώ δύο μέρες αργότερα εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη και παρουσίαζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 73 ετών, την Παρασκευή.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας διετέλεσε ως 6ος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, οπότε και τον διαδέχτηκε στο αξίωμα ο Νίκος Αναστασιάδης. Ήταν επίσης πρώην γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ