ΚΟΣΜΟΣ

Σενάριο α λα Gone Girl επικαλείται ο ομογενής που έχει συλληφθεί για την εξαφάνιση της γυναίκας του

Σενάριο α λα Gone Girl επικαλείται ο ομογενής που έχει συλληφθεί για την εξαφάνιση της γυναίκας του
Erik Trautmann/Hearst Connecticut Media via AP, Pool

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Τζένιφερ, με το δικηγόρο του πρώην συζύγου της, Ελληνοαμερικανό Φώτη Ντούλος να ισχυρίζεται πως η υπόθεση θυμίζει τo σενάριο του βιβλίου «Gone Girl».

Σύμφωνα με το μυθιστόρημα που έχει γίνει και ταινία, μια γυναίκα εξαφανίζεται με σκοπό να ενοχοποιήσει το σύζυγό της για τη δολοφονία της, υπόθεση που η οικογένεια της 50χρονης αρνείται κατηγορηματικά.

Έχει περάσει περίπου ένας μηνάς από την εξαφάνιση της Τζένιφερ, μητέρας πέντε παιδιών. Οι Αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητό της πέντε μίλια μακριά από το σπίτι που ζούσε με τα παιδιά της στο Νιου Κάνααν, μετά το χωρισμό με τον Ελληνοαμερικανό το 2017.

jennifer dulos search continues as tips pile up 384827

Η Τζένιφερ Ντούλος

Κατηγορούμενοι για την εξαφάνισή της είναι ο επιχειρηματίας Φώτης Ντούλος και η νέα του σύντροφος, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες εις βάρος τους. Οι δύο τους είχαν συλληφθεί, ωστόσο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, ο επιχειρηματίας καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας τη νύχτα που εξαφανίστηκαν τα ίχνη της Τζένιφερ, να πετά σακούλες με σκουπίδια και αντικείμενα τα οποία φαίνεται να ήταν ματωμένα.

Όσον αφορά στη σύντροφό του, οι κάμερες την κατέγραψαν να βγαίνει από τη θέση του συνοδηγού ενός Ford και να τοποθετεί κάτι στο έδαφος ή να παίρνει κάποιο αντικείμενο.

Επίσης, βρέθηκαν πολλά αποδεικτικά στοιχεία στην οικία της Τζένιφερ, όπως πολλοί λεκέδες ανθρώπινου αίματος στο πάτωμα του γκαράζ, καθώς και ενδείξεις πως κάποιος προσπάθησε να καθαρίσει στο σημείο.

«Έχουμε καταθέσει στη δικαιοσύνη μια σκοτεινή νουβέλα πάνω από 500 σελίδων που είχε γράψει η Τζένιφερ. Δεν γνωρίζουμε τι έχει απογίνει η Τζένιφερ, όμως το σενάριο του Gone Girl είναι κάτι που εξετάζουμε πολύ σοβαρά», αναφέρει στη δήλωσή του ο δικηγόρος του Ντούλος, Νόρμ Πάττις στο NBC News.

To CNNi επικοινώνησε με το νομικό εκπρόσωπο του ομογενούς, ο οποίος υποστήριξε πως η Τζένιφερ φαίνεται να σκηνοθέτησε την εξαφάνισή της σημειώνοντας πως «είχε φαντασία, τα μέσα και το κίνητρο για να το κάνει».

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια της εξαφανισμένης γυναίκας αναφέρει πως όλα αυτά είναι σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και πως η 50χρονη είχε γράψει τη νουβέλα το 2002, πριν καν γνωρίσει τον Ντούλος και πριν ακόμα εκδοθεί το μυθιστόρημα «Gone Girl», το οποίο κυκλοφόρησε το 2012.

«Η απόπειρα να συνδέσει κάποιος την εξαφάνιση της Τζένιφερ με ένα βιβλίο που έγραψε πριν από 17 χρόνια δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με λογοτεχνία ή με ταινίες, έχουμε να κάνουμε με την αληθινή ζωή. Η Τζένιφερ δεν βρίσκεται εδώ για να προστατέψει τα παιδιά της και αυτοί οι αναληθείς και ανεύθυνοι ισχυρισμοί τους κάνουν κακό», είπε η φίλη της Κάρι Λουφτ.

Πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας υποστήριξαν πάντως ότι ο 51χρονος Ντούλος είναι ένα ιδιαίτερα ασταθές και ευέξαπτο άτομο, με ροπή στις υπερβολικές αντιδράσεις. «Πολλοί άνθρωποι δεν τον συμπαθούσαν επειδή ήταν τόσο ευερέθιστος. Έβαζε συχνά τις φωνές και μπλεκόταν σε επεισοδιακούς καυγάδες» δήλωσε ανώνυμη πηγή στην Daily Mail, προσθέτονας ότι ο Ελληνοαμερικανός ήταν εριστικός με τους γείτονές του και δεν δίσταζε να καλεί την αστυνομία όταν γινόταν ένα πάρτι στη γειτονιά ή εάν γίνονταν εργασίες σε κάποιο σπίτι.

«Η οικογένεια είχε πολλές νταντάδες, όλες νέες και όμορφες. Ο Ντούλος έχει πολλά ακίνητα στην περιοχή», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από: Missing mom's family rejects 'Gone Girl' theory. Estranged husband's lawyer says she disappeared to spite him

By Emanuella Grinberg and Hollie Silverman, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ