ΚΟΣΜΟΣ

«Ψήνεται» η Ευρώπη: Θερμοκρασίες - ρεκόρ σε Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία

«Ψήνεται» η Ευρώπη: Θερμοκρασίες - ρεκόρ σε Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία
AP Photo

Την Τετάρτη, στη Γερμανία, την Πολωνία και την Τσεχία καταγράφηκαν θερμοκρασίες - ρεκόρ για τον μήνα Ιούνιο, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο υδράργυρος αναμένεται να «ανέβει» στα ύψη.

Την Τρίτη, στο Βρανδεμβούργο η θερμοκρασία έφτασε τους 38,6 βαθμούς Κελσίου, το οποίο αποτελεί νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας τον Ιούνιο, για τη Γερμανία.

Το ίδιο συνέβη στην πόλη Radzyn της Πολωνίας και το Doksany της Τσεχίας, με το θερμόμετρο να δείχνει 38,2 και 38,9 αντίστοιχα.

Ακόμα και στις Άλπεις με το υψηλό υψόμετρο, η θερμοκρασία έφτασε τοπικά και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε κάποιες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ελβετία, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σήμερα, Πέμπτη, τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ισπανία την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει τους 45!

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο εξαιρετικά θερμός αέρας που φτάνει στην Ευρώπη από τη βόρεια Αφρική, είναι ο λόγος για αυτό κύμα καύσωνα.

Αυστηρά μέτρα

Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν λάβει πρωτόγνωρα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό τον... πρωτόγνωρο καύσωνα που καταφτάνει στη Γηραιά Ήπειρο από τη Σαχάρα.

Στη Γερμανία, οι Αρχές επέβαλαν όριο ταχύτητας τα 120 χλμ/ώρα σε περιοχές της Σαξονίας, καθώς το οδόστρωμα άρχισε να παρουσιάζει διαβρώσεις, ενώ κοντά στο Ρόστοκ στράβωσαν οι γραμμές των τρένων.

Παράλληλα, πολλά γαλλικά σχολεία έχουν αναβάλει σημαντικές εξετάσεις και παραμένουν κλειστά μέχρι να περάσει το κύμα του καύσωνα.

Στο Παρίσι και τη Λιόν έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο των πόλεων σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η ρύπανση.

Γυμνός άνδρας στο Βρανδεμβούργο

Τις τελευταίες ώρες αίσθηση έχει προκαλέσει ο τρόπος που επέλεξε να... δροσιστεί ένας Γερμανός ο οποίος βγήκε στους δρόμους του Βρανδεμβούργου εντελώς γυμνός με το... σκούτερ του!

Μάλιστα, η πράξη του προκάλεσε την επέμβαση των ανδρών της αστυνομίας της περιοχής οι οποίοι τον συνέλαβαν, και στη συνέχεια - με μια δόση χιούμορ - ανέβασαν τις φωτογραφίες του στο twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ