ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Χαλάζι δύο μέτρων «έπνιξε» τη Γουαδαλαχάρα

Μεξικό: Χαλάζι δύο μέτρων «έπνιξε» τη Γουαδαλαχάρα
twitter

Ένα στρώμα πάγου κάλυψε χθες, Κυριακή, την μεξικανική πόλη Γουαδαλαχάρα και τα περίχωρά της, που επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, η οποία αιφνιδίασε τους κατοίκους και προκάλεσε καταστροφές σε κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και οχήματα.

«Σκηνές που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ, τουλάχιστον στην Γουαδαλαχάρα. Κοιτάξτε το χαλάζι που μοιάζει σαν να χιόνισε (…). Θα λέγαμε ότι χιόνισε. Είναι απίστευτο» έγραψε ο κυβερνήτης της πολιτείας Χαλίσκο Ενρίκε Αλφάρο.

Σε αυτήν την περιοχή στο βόρειο Μεξικό, τις προηγούμενες ημέρες ο υδράργυρος ανήλθε στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Αν και το χαλάζι δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο αυτήν την περίοδο του έτους, η χθεσινή χαλαζόπτωση ήταν πρωτόγνωρης έντασης, με το στρώμα πάγου να φθάνει σε ύψος έως τα δύο μέτρα.

Ο μεξικανικός στρατός και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν να καθαρίσουν τους δρόμους και να βοηθήσουν τους πολίτες που επλήγησαν από το καιρικό φαινόμενο.

Δύο άνθρωποι είχαν συμπτώματα «υποθερμίας», όπως σημείωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε ένα δελτίο τύπου.

Στις κοινότητες της Γουαδαλαχάρα και του Τλακεπάκε 200 σπίτια και εμπορικά καταστήματα υπέστησαν ζημιές και τουλάχιστον 50 οχήματα παρασύρθηκαν από την ορμή του πάγου. Ορισμένα αυτοκίνητα κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο και άλλα «χάθηκαν» κάτω από τον πάγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ