ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση σύγχρονης σκλαβιάς στη Νέα Υόρκη με θύματα ανήλικα παιδάκια

Υπόθεση σύγχρονης σκλαβιάς στη Νέα Υόρκη με θύματα ανήλικα παιδάκια
Reuters / Umit Bektas

Με ποινή επταετούς κάθειρξης, η οποία θα είναι και ιδιαιτέρως επιεικής, κινδυνεύει μια 42χρονη γυναίκα από τη Νότια Κορέα, η οποία χρησιμοποιούσε ως σκλάβους της δύο ανήλικα και προερχόμενα από την πατρίδα της παιδάκια, για περίπου έξι χρόνια.

Η Σουκ Γιονγκ Παρκ, γενημένη στις ΗΠΑ και κάτοικος Νέας Υόρκης, προσφέρθηκε να βοηθήσει ένα 11χρονο αγοράκι και την 9χρονη αδελφή του που έφυγαν από τη Νότια Κορέα και τους γονείς τους για να μεγαλώσουν υπό καλύτερες συνθήκες. Μόνο αυτό δεν έκανε όμως...

Όπως γράφει το Russia Today, η Παρκ κατέστρεψε τα διαβατήρια των παιδιών και φρόντισε να διακόψει κάθε επικοινωνία που είχαν με τους γονείς τους και από το 2010 μέχρι και προ ημερών, όταν δηλαδή συνελήφθη, τα ανάγκαζε να ζουν σε καθεστώς σκλαβιάς.

Το κορίτσι είχε αναλάβει όλες τις εργασίες του σπιτιού και δούλευε για περισσότερές από 10 ώρες την ημέρα, ενώ το αγοράκι, μαζί με την αδελφή του, ήταν υποχρεωμένο να κάνει μασάζ στη 42χρονη, με κάποια από τα... σέσιονς να έχουν διάρκεια έως και πέντε ώρες.

Εκτός του ότι τα δύο παιδιά εξαφανίζονταν για μεγάλες περιόδους από το σχολείο τους, δεδομένου ότι ο φόρτος εργασίας στο σπίτι ήταν ιδιαίτερα βαρύς, έπεφταν θυματα κακοποίησης.

Όταν πια μεγάλωσαν και η Παρκ έκρινε ότι μπορούσε να απαιτήσει περισσότερα, τα ανάγκασε να πιάσουν δουλειά σε δύο οπωροπωλεία και να της δίνουν τα έσοδά τους. Όπως η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο, αυτό το έκανε επειδή οι γονείς των παιδιών δεν τη βοηθούσαν καθόλου οικονομικά

Τα παιδιά ήταν υποχρεωμένα να κοιμούνται στο πάτωμα έχοντας μία κουβέρτα το κέθε ένα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, το κοριτσάκι κοιμόταν σε ντουλάπα...

Η σύγχρονη υπόθεση σκλαβιάς αποκαλύφθηκε όταν τα παιδιά μίλησαν στις αρχές του έτους στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ