ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής Φιλίπο Μανίνι έσωσε τουρίστα που πνιγόταν

Ιταλία: Ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής Φιλίπο Μανίνι έσωσε τουρίστα που πνιγόταν
AP Photo/Martin Meissner

Έναν άνδρα που πνιγόταν έσωσε ο Ιταλός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Φιλίπο Μανίνι, ο οποίος, για καλή τύχη του... άτυχου άνδρα, βρισκόταν τυχαία σε παραλία της Σαρδηνίας την ώρα του συμβάντος.

Ο 45χρονος Αντρέα Μπενεντέτο είχε παντρευτεί το σύντροφό του δύο ημέρες νωρίτερα σε μια τελετή στο Κάλιαρι και την ημέρα εκείνη το ζευγάρι βρισκόταν μέσα στη θάλασσα πάνω σε ένα φουσκωτό στρώμα.

Ξαφνικά ο Μπενεντέτο έπεσε μέσα στη θάλασσα, η οποία ήταν αρκετά κρύα και εξαιτίας μιας πάθησης από την οποία υποφέρει, δεν μπορούσε να κουνηθεί μέσα στο νερό, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Ένας ισχυρός άνεμος που φύσηξε απομάκρυνε το θαλάσσιο στρώμα και η σύζυγός του προσπαθούσε απεγνωσμένα να του κρατήσει το κεφάλι εκτός νερού.

Οι φίλοι του ζευγαριού που κάθονταν στην παραλία Κάλα Σίνσιας και ήταν αυτόπτες μάρτυρες, άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια.

Οι ναυαγοσώστες έσπευσαν να βοηθήσουν με μια σωστική λέμβο, αλλά ο 37χρονος Μανίνι βρισκόταν πιο κοντά στον Μπενεντέτο και τον προσέγγισε πρώτος. Του κρατούσε το κεφάλι έξω από το νερό μέχρι να φτάσουν οι ναυαγοσώστες.

Παρών στο περιστατικό, που σημειώθηκε την Κυριακή, ήταν και ένας φίλος του ζευγαριού, που τυχαίνει να είναι δημοσιογράφος του BBC.

«Ο λουόμενος βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση: ήταν πολύ τρομαγμένος, ήταν ακινητοποιημένος και είχε καταπιεί θαλασσινό νερό», δήλωσε ο Μανίνι στην ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport.

«Όταν τον έφτασα δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει και δεν ήταν εύκολο να τον σηκώσω για να τον βάλω στη λέμβο και έτσι τον βάλαμε σε ένα άλλο φουσκωτό στρώμα που είχαν κάποιοι λουόμενοι εκεί κοντά».

Ο Μπενεντέτο μεταφέρθηκε μετά στο νοσοκομείο.

Ο Μανίνι, ο οποίος βρισκόταν στην παραλία με την σύντροφό του, την Ιταλίδα τηλεοπτική αστέρα και μοντέλο Τζόρτζια Πάλμας, ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ το 2005 και το 2007, ενώ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με την ιταλική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×200μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ