ΚΟΣΜΟΣ

Άρχισαν να προσεύχονται: Λαχτάρισαν οι επιβάτες που είδαν τον κινητήρα να διαλύεται εν πτήσει

Άρχισαν να προσεύχονται: Λαχτάρισαν οι επιβάτες που είδαν τον κινητήρα να διαλύεται εν πτήσει
AP Photo/Ted S. Warren, File

Οι επιβάτες της Delta Airlines, νομίζοντας πως ζουν τις τελευταίες τους στιγμές, άρχισαν να προσεύχονται και να στέλνουν μηνύματα στις οικογένειές τους. Όχι αδίκως, αφού από τα παράθυρά τους έβλεπαν τον έναν κινητήρα να διαλύεται και να τυλίγεται στις φλόγες.

«Ακούσαμε έναν κρότο και έπειτα η καμπίνα γέμισε με καπνό. Τότε ήταν που αρχίσαμε να τρομοκρατούμαστε», περιγράφει η Άβερι Πορτς, προσθέτοντας: «Το αεροσκάφος άρχισε να επιβραδύνει και να κάνει πολλή ζέστη».

«Έβγαλα το κινητό μου και, παρότι ήξερα πως δεν είχα σύνδεση, έγραψα μήνυμα στη μαμά μου πως την αγαπάω», δήλωσε άλλος επιβάτης της εφιαλτικής πτήσης.

Περίπου μία ώρα μετά την απογείωση της πτήσης 1425 από την Ατλάντα, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους 150 επιβάτες πως δεν θα προσγειώνονταν στη Βαλτιμόρη όπως ήταν προγραμματισμένο, παρά θα έκαναν αναγκαστική προσγείωση λόγω του προβλήματος που είχε προκύψει με τον έναν κινητήρα.

Βίντεο επιβάτη κατέγραψε τον μεταλλικό κώνο να έχει αποκολληθεί μερικώς και να πηγαινοέρχεται μέσα στην τουρμπίνα ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν εν πτήσει.

Η περιπέτεια, ωστόσο, είχε αίσιο τέλος, με το αεροσκάφος να προσγειώνεται με ασφάλεια σε αεροδρόμιο της Βόρειας Καρολίνας και τους επιβάτες να φτάνουν στους προορισμούς τους με άλλες πτήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ