ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Τουρκία κάνει βήματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων

Ερντογάν: Η Τουρκία κάνει βήματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων
Presidential Press Service via AP, Pool

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μεταξύ άλλων για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και τονίζοντας πως η Τουρκία κάνει βήματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

«Η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Από τη μία πλευρά συνεχίζονται οι έρευνές μας στην περιοχή και από την άλλη τα πλοία γεωτρήσεων έχουν σταλεί στην περιοχή. Το Φατίχ, αλλά και το Γιαβούζ θα ξεκινήσουν εργασίες στην περιοχή. Εμείς δεν προσπαθούμε να κάνουμε εργασίες σε περιοχές κάποιων.(σ.σ. σε περιοχές που ανήκουν σε κάποιους)», είπε και συνέχισε:

«Κάνουμε εκεί τα βήματά μας για να υπερασπίσουμε ειδικότερα τα όποια δικαιώματα των Τούρκων αδελφών μας στη Βόρεια Κύπρο. Οι άνθρωποι που ζουν στην Κύπρο, έχουν δικαιώματα σε όλες τις εκεί περιοχές. Ποια είναι αυτά; Αποτελούνται απ' ό,τι προκύπτει από εκεί. Είτε θαλάσσια προϊόντα, είτε πετρέλαιο, έχουν ίσα δικαιώματα επί αυτών και προσπαθούμε να υπερασπιστούμε αυτά τα δικαιώματα τους».

Σε ανακοίνωσή του, νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε τονίσει πως το γεωτρύπανο Γιαβούζ θα προχωρήσει, όπως είναι προγραμματισμένο, στη γεώτρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ