ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες από κατάρρευση οροφής σε νυχτερινό κλαμπ

Νότια Κορέα: Δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες από κατάρρευση οροφής σε νυχτερινό κλαμπ
AP Photo/Lee Jin-man

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 17 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε εξώστης και εσωτερική σκάλα σε νυχτερινό κλαμπ, στην πόλη Gwangju της Νότιας Κορέας.

Στο κλαμπ που βρισκόταν δίπλα από τους χώρους διαμονής των αθλητών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, υπήρχαν και πολλοί αθλητές – από ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Ιταλία και Βραζιλία.

Τη ζωή τους έχασαν δύο Κορεάτες, 27 και 38 χρόνων, τα οποία δεν ανήκαν στις αθλητικές αποστολές.

Τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι επιβεβαιωμένα μια αθλήτρια της ομάδας πόλο και ένας αθλητής καταδύσεων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το BBC, τη στιγμή του δυστυχήματος υπήρχαν πάνω από 370 άτομα μέσα στο πολυεπίπεδο κλαμπ, με το δεύτερο πάτωμα να καταρρέει ξαφνικά και να προσγειώνεται από ύψος τεσσάρων μέτρων επάνω σε όσους άτυχους βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

Η τοπική αστυνομία και η πυροσβεστική έχουν αναλάβει την υπόθεση και ήδη διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του συμβάντος.

Σώοι οι αθλητές της ελληνικής αποστολής

Στο συγκεκριμένο μπαρ διασκέδαζαν πάρα πολλοί αθλητές που είχαν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ευτυχώς όμως κανείς και καμία από την ελληνική αποστολή. Οι περισσότεροι έμαθαν για το θλιβερό συμβάν από τα μηνύματα που λάμβαναν από τους οικείους τους, αφού η ώρα ήταν πολύ προχωρημένη για την Κορέα και πιάστηκαν στην κυριολεξία στον ύπνο.

«Είχαμε μια συζήτηση μέχρι τα μεσάνυχτα με τα κορίτσια και μετά πήγαμε κατευθείαν για ύπνο», μας έλεγε το πρωί ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών, Γιώργος Μορφέσης. Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών είναι η μόνη που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα μπορούσαν τα μέλη της να είχαν βγει για ένα ποτό. Οι άνδρες αγωνίζονται σήμερα το μεσημέρι 14:00 τοπική ώρα με τους Γερμανούς για τις θέσεις 7-8 και ήταν στα δωμάτια τους από νωρίς, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς από χθες το απόγευμα χωρίς ακόμα να έχει σταματήσει, ενώ και οι περισσότεροι κολυμβητές είχαν πρωινό ξύπνημα για τα προκριματικά αγωνίσματα του Σαββάτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ