ΚΟΣΜΟΣ

Την έγλειψε το κουτάβι της και οι γιατροί αναγκάστηκαν να την υποβάλλουν σε ακρωτηριασμό

Την έγλειψε το κουτάβι της και οι γιατροί αναγκάστηκαν να την υποβάλλουν σε ακρωτηριασμό
Video Screen-grab

Λίγες μέρες αφού επέστρεψε από διακοπές στον Άγιο Δομίνικο, η Μαρί Τρέινερ ζήτησε αναρρωτική άδεια από τη δουλειά της λόγω ναυτίας και ενός πόνου στην πλάτη της. Λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις της λόγω υψηλού πυρετού και κατέληξε στα επείγοντα, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Όταν η Τρέινερ ξύπνησε στο νοσοκομείο μετά από εννέα ημέρες, διαπίστωσε ότι τόσο τα χέρια της όσο και τα πόδια της είχαν ακρωτηριαστεί.

Οι γιατροί στο Οχάιο των ΗΠΑ, χρειάστηκαν επτά ημέρες για να διαγνώσουν τη σοβαρή λοίμωξη της Τρέινερ, η οποία δεν οφειλόταν σε κάποια «τροπική» ίωση αλλά από τα «φιλιά» του σκύλου της. Η σπάνια λοίμωξη από το βακτήριο capnocytophaga canimorsus, πιθανότατα προκλήθηκε όταν το κουτάβι της, την έγλειψε στο χέρι της όπου είχε μια γρατζουνιά.

Το capnocytophaga είναι ένα βακτήριο που βρίσκεται στο στόμα των σκυλιών και των γατιών, ωστόσο η πιθανότητα για μία τέτοια αντίδραση είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με σκύλους και γάτες δεν αρρωσταίνουν καθώς το Capnocytophaga σπανίως προκαλεί μόλυνση. Ευάλωτες ομάδες με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως καρκινοπαθείς και άτομα με σπληνεκτομή, κινδυνεύουν περισσότερο, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Σύμφωνα με τα CDC, μόλις τρεις από τους δέκα που θα μολυνθούν από το capnocytophaga, κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους.

Παρά τη σοκαριστική περιπέτειά της, η Μαρί Τρέινερ δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει τη ζωή της και δεν σκοπεύει να αποχωριστεί τα δύο σκυλιά της, ενώ ζήτησε από τους θεράποντες γιατρούς της να τα δει.

«Μου τα έφεραν δύο φορές στο νοσοκομείο για να τα δω και μ' έκαναν και μ' έκαναν να χαμογελάσω περισσότερο από ποτέ», λέει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από CNNi: A woman lost her hands and legs to an infection from puppy kisses, by Lauren del Valle

ΔΗΜΟΦΙΛΗ