ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ της ενίσχυσης των ελέγχων για την οπλοκατοχή o Τραμπ: «Η ρητορική μου ενώνει τους ανθρώπους»

Υπέρ της ενίσχυσης των ελέγχων για την οπλοκατοχή o Τραμπ: «Η ρητορική μου ενώνει τους ανθρώπους»
AP Photo/Andrew Harnik

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι θέλει να ενισχύσει τους ελέγχους για την αγορά όπλων, όσον αφορά το υπόβαθρο των υποψήφιων αγοραστών, στον απόηχο των δύο αιματηρών ένοπλων επιθέσεων που στοίχησαν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε τις επικρίσεις που διατυπώνονται σε βάρος του ότι η ρητορική του είναι διχαστική, λίγο προτού αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον με προορισμό το Ντέιτον του Οχάιο και το Ελ Πάσο του Τέξας, τις δύο πόλεις όπου εκτυλίχθηκαν οι αιματηρές ένοπλες επιθέσεις με τους 31 νεκρούς, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Νομίζω ότι η ρητορική μου ενώνει τους ανθρώπους. Η χώρα μας τα πηγαίνει απίστευτα καλά. Η Κίνα δεν τα πηγαίνει καλά εάν ρίξετε μια ματιά στην κατάσταση με το εμπόριο», υπογράμμισε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να αποφύγει την πολιτικοποίηση των τραγωδιών.

Οι πρόσφατες επιθέσεις «δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι όσοι τον κατηγορούν ότι τροφοδοτεί το φυλετικό μίσος στη χώρα του το κάνουν για πολιτικούς σκοπούς.

Όπως ανέφερε, πιστεύει ότι υπάρχει «πολιτική βούληση» για την ενίσχυση των ελέγχων για το παρελθόν των υποψήφιων αγοραστών όπλων, επιμένοντας ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με τα ψυχικά νοσήματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θεωρεί ότι υπάρχει συναίνεση για τον περιορισμό διαφόρων τύπων όπλων.

«Ανησυχώ για την άνοδο οποιουδήποτε είδους μίσους, δεν μου αρέσει», είπε ο δισεκατομμυριούχος, έπειτα από πιέσεις δημοσιογράφων έξω από τον Λευκό Οίκο, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στην παράτυπη μετανάστευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ