ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Ελ Πάσο: Κύμα συμπαράστασης σε 63χρονο που έμεινε μόνος - Σκοτώθηκε η σύζυγός του

Μακελειό στο Ελ Πάσο: Κύμα συμπαράστασης σε 63χρονο που έμεινε μόνος - Σκοτώθηκε η σύζυγός του
AP Photo/Christian Chavez

Οι κάτοικοι του Ελ Πάσο στο Τέξας θα παραστούν μαζικά στην κηδεία μιας γυναίκας, η οποία έπεσε νεκρή πριν από δύο εβδομάδες στο μακελειό που συγκλόνισε την πόλη κι άφησε πίσω της ολομόναχο τον σύζυγό της, μια ιστορία που έχει συγκινήσει τους Αμερικανούς.

Εκατοντάδες άγνωστοι σε εκείνον πολίτες αναμένονται στην κηδεία της Μάργκι Ρέκαρντ, 63 ετών, η οποία ήταν μεταξύ των 22 ανθρώπων που σκοτώθηκαν την 3η Αυγούστου από τις σφαίρες του 21χρονου ενόπλου, σε σούπερ μάρκετ στο Ελ Πάσο.

Ο σύζυγός της Αντόνιο Πάσκο απέτισε φόρο τιμής στη Μάργκι Ρέκαρντ, με την οποία ήταν παντρεμένοι 22 χρόνια, αφού πήγε στον τόπο της τραγωδίας κρατώντας έναν λευκό σταυρό διακοσμημένο με μια μεγάλη καρδιά, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Ο Μπάσκο «δεν έχει άλλη οικογένεια» για να του συμπαρασταθεί στο πένθος του και προσκάλεσε «όλον τον κόσμο να παραστεί στην κηδεία της συζύγου του», ανακοίνωσε το γραφείο τελετών, που οργάνωσε την κηδεία, στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Είχαμε ένα δέσιμο που δεν μπορείτε να φανταστείτε» είπε ο Μπάσκο χθες στην εφημερίδα El Paso Times.

«Ήταν η πρώτη μου αγάπη».

Μπροστά στο κύμα συμπαράστασης που έλαβε ο 61χρονος άνδρας, το γραφείο τελετών γνωστοποίησε ότι η κηδεία θα μεταφερθεί σε ένα πιο ευρύχωρο μέρος.

Την ίδια ώρα, στην πλατφόρμα GoFundMe, σε έναν διαδικτυακό «κουμπαρά» που άνοιξε για εκείνον, έχουν ήδη συγκεντρωθεί 25.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ